Antena 3 CNN Externe Reacţia RUSIEI la câteva momente după aflarea rezultatelor din Crimeea: "Avem capacitatea să transformăm SUA într-un morman de CENUŞĂ RADIOACTIVĂ"

Reacţia RUSIEI la câteva momente după aflarea rezultatelor din Crimeea: "Avem capacitatea să transformăm SUA într-un morman de CENUŞĂ RADIOACTIVĂ"

Reacţia RUSIEI la câteva momente după aflarea rezultatelor din Crimeea: "Avem capacitatea să transformăm SUA într-un morman de CENUŞĂ RADIOACTIVĂ"
de O.P.    |    17 Mar 2014   •   05:31

Crimeea a ales Rusia! La referendumul de ieri, separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia au fost aprobate cu aproape 96 la sută din voturi, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 75 la sută din buletine. Rezultatul, previzibil, a fost primit cu mari manifestaţii de bucurie în oraşele peninsulei.

Guvernul local va înainta, astăzi, cererea oficială de aderare la Federaţia Rusă. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră referendumul ilegal şi au avertizat Rusia că se expune la sancţiuni dacă va anexa Crimeea.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat şi el că România "consideră ilegal referendumul şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia".

Rezultatul referendumului din Crimeea nu a surprins pe nimeni. Oamenii au sărbătorit victoria la Simferopol sau Sevastopol, îndată după anunţarea primelor rezultate.

La Kiev, însă, atmosfera este mult mai tristă: localnicii nu se pot resemna cu pierderea Crimeei.

Premierul ucrainean a promis că separatiştii care au organizat referendumul vor fi pedepsiţi.

Referendumul din Crimeea stimulează tendinţele separatiste şi în alte regiuni din estul Ucrainei, cu numeroasă populaţie rusă. La Doneţk, manifestanţii au ocupat sediul procuraturii şi au arborat drapelul Rusiei.

Preşedintele Barack Obama a vorbit, din nou, la telefon cu Vladimir Putin, dar acesta continuă să susţină că referendumul este legal şi exprimă voinţa poporului. Aşa că Statele Unite vor adopta, chiar astăzi, sancţiuni împotriva Rusiei.

Uniunea Europeană va lua o decizie similară. Miniştrii de externe din câteva state ale Uniunii s-au întâlnit încă de ieri pentru a finaliza sancţiunile.

Criza riscă, însă, să degenereze într-un conflict armat. Militarii ruşi şi cei ucraineni ocupă poziţii, faţă în faţă, la frontiera comună.

Iar după ce Statele Unite au trimis avioane de luptă în Polonia, Rusia a deplasat, la rândul său, o escadrilă de aeronave cu muniţie de război în Belarus, la graniţa cu ţările NATO.

Un moderator de televiziune din Rusia, cunoscut ca "voce a Kremlinului", nu a ezitat să ameninţe, voalat, Statele Unite cu un război nuclear.

"Rusia este singura ţară din lume care are, într-adevăr, capacitatea să prefacă SUA într-un morman de cenuşă radioactivă".

Deocamdată, în Crimeea, prietenii Rusiei continuă petrecerea.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina referendum Crimeea
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close