Antena 3 CNN Externe REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin

REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin

REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
10 Iul 2014   •   23:39

Ambasada Statelor Unite în Germania a apreciat joi că este "esenţială" continuarea "cooperării strânse" cu Guvernul german, după ce Berlinul a anunţat expulzarea şefului serviciilor secrete americane în această ţară, scrie AFP.
   
"Cooperarea noastră strânsă cu partenerii noştri guvernamentali germani este esenţial să continue în toate domeniile", a reacţionat ambasada într-un comunicat, fără să vrea să comenteze în legătură cu activităţi în domeniul informaţiilor.
   
"Relaţia noastră cu Germania în domeniul securităţii rămâne foarte importantă. Ea asigură protecţia germanilor şi americanilor", a subliniat misiunea. "Ambasada Statelor Unite a văzut informaţii despre cererea germană (adresată) şefului misiunii americane în domeniul informaţiilor din Germania de a părăsi ţara. În mod tradiţional, noi nu comentăm cazurile în domeniul informaţiilor", se arată în comunicat.
   
Guvernul german a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în contul Washingtonului, o măsură adoptată rar între aliaţi apropiaţi din cadrul NATO.
   
"Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.
   
Această expulzare are loc "ca reacţie faţă de o lipsă de cooperare (constatată) de mult timp în eforturile de clarificare" a activităţii unor agenţi ai serviciilor americane de informaţii în Germania, a declarat deputatul german Clemens Binninger, preşedintele Comisiei de control parlamentar asupra activităţilor în domeniul informaţiilor, care s-a întrunit joi la Berlin.
   
Pentru a doua oară în decurs de doar cinci zile, justiţia germană a deschis miercuri o anchetă cu privire la un presupus spion în favoarea Washingtonului.

×
Subiecte în articol: SUA NATO
Parteneri
x close