Antena 3 Externe REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin

REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin

10 Iul 2014   •   23:39
REACŢIA SUA privind expulzarea şefului spionilor americani de către Berlin
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk

Ambasada Statelor Unite în Germania a apreciat joi că este "esenţială" continuarea "cooperării strânse" cu Guvernul german, după ce Berlinul a anunţat expulzarea şefului serviciilor secrete americane în această ţară, scrie AFP.
   
"Cooperarea noastră strânsă cu partenerii noştri guvernamentali germani este esenţial să continue în toate domeniile", a reacţionat ambasada într-un comunicat, fără să vrea să comenteze în legătură cu activităţi în domeniul informaţiilor.
   
"Relaţia noastră cu Germania în domeniul securităţii rămâne foarte importantă. Ea asigură protecţia germanilor şi americanilor", a subliniat misiunea. "Ambasada Statelor Unite a văzut informaţii despre cererea germană (adresată) şefului misiunii americane în domeniul informaţiilor din Germania de a părăsi ţara. În mod tradiţional, noi nu comentăm cazurile în domeniul informaţiilor", se arată în comunicat.
   
Guvernul german a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în contul Washingtonului, o măsură adoptată rar între aliaţi apropiaţi din cadrul NATO.
   
"Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.
   
Această expulzare are loc "ca reacţie faţă de o lipsă de cooperare (constatată) de mult timp în eforturile de clarificare" a activităţii unor agenţi ai serviciilor americane de informaţii în Germania, a declarat deputatul german Clemens Binninger, preşedintele Comisiei de control parlamentar asupra activităţilor în domeniul informaţiilor, care s-a întrunit joi la Berlin.
   
Pentru a doua oară în decurs de doar cinci zile, justiţia germană a deschis miercuri o anchetă cu privire la un presupus spion în favoarea Washingtonului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close