Antena 3 CNN Externe Reacţia unui condamnat la moarte atunci când află că NU va fi executat. Nu te aştepţi la asta

Reacţia unui condamnat la moarte atunci când află că NU va fi executat. Nu te aştepţi la asta

Reacţia unui condamnat la moarte atunci când află că NU va fi executat. Nu te aştepţi la asta
Sursa foto: Foto: latimes.com
de O.P.    |    28 Noi 2011   •   07:45

Un american din statul Oregon, acuzat că a omorât două persoane, a fost condamnat la pedeapsa cu moartea. Execuţia sa urma să aibă loc săptămâna viitoare, însă guvernatorul statului a decis ca execuţia să nu mai aibă loc.

Condamnatul, Gary Haugen a fost de-a dreptul revoltat de decizia guvernatorului, pe care l-a făcut cu ou şi cu oţet într-un interviu acordat unui ziar local.

Acesta îl acuză pe guvernator de laşitate, şi declară că renunţă la toate drepturile sale legale, dorind să fie executat, ca o formă extremă de protest împotriva sistemului juridic "stricat" din statul Oregon.

Guvernatorul, John Kithaber, a declarat că atâta timp cât el va fi în fruntea statului Oregon nu va permite pedeapsa cu moartea, chiar dacă această măsură a fost votată de populaţie.

Execuţia lui Haugen a fost semnată în două rânduri de judecători, şi de două ori, acesta a fost întors de la injecţia letală de guvernator, care a anulat decizia judecătorilor.

"Este o pedeapsă prea crudă pentru mine să fiu lăsat în viaţă. Este o încălcare a drepturilor mele constituţionale. Guvernatorul nu a vrut să apese pe trăgaci, este un cowboy de hârtie", a declarat condamnatul în interviu.
Gary Haugen este decis să conteste decizia guvernatorului, printr-o acţiune introdusă de avocatul său, scrie Daily Mail.

 



 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close