Antena 3 Externe Reacţie dură a Casei Albe faţă de Statul Islamic, după decapitarea celor 21 de creştini: "Ne vom uni împotriva Statului Islamic"

Reacţie dură a Casei Albe faţă de Statul Islamic, după decapitarea celor 21 de creştini: "Ne vom uni împotriva Statului Islamic"

de O.P.    |    16 Feb 2015   •   07:26
Reacţie dură a Casei Albe faţă de Statul Islamic, după decapitarea celor 21 de creştini: "Ne vom uni împotriva Statului Islamic"

Casa Albă a condamnat duminică decapitarea celor 21 de egipteni, răpiţi în Libia, de către gruparea Statul Islamic (SI) ca "demnă de dispreţ şi laşă" şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi Guvernului egiptea, relatează Los Angeles Ttimes în pagina electronică.

"Această ucidere oarbă a unor persoane nevinovate este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni violente comise de către terorişti afiliaţi SI împotriva locuitorilor din regiune, inclusiv uciderea a zeci de militari egipteni în Sinai, care nu face decât să determine comunitatea internaţională să se unească împotriva SI", se arată într-un comunicat emis de preşedinţia americană duminică seara.

SI a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Copte din Egipt a confirmat, pentru agenţia oficială egipteană, execuţia celor 21 de bărbaţi.

Rude ale bărbaţilor răpiţi, cei mai mulţi provenind din zone sărace din sudul Egiptului, au organizat acţiuni de protest şi s-au rugat, vineri, în încercarea de a determina Guvernul egiptean să răspundă. Oficiali le dădeau asigurări că s-au făcut toţi paşii posibili pentru a fi alvaţi.

Creştinii egipteni au fost capturaţi la Sirt, pe 12 ianuarie, în urma unor confruntări violente. Libia este devastată de conflicte între miliţii rivale, iar unii dintre militanţi au jurat credinţă SI.

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat Consiliul Naţional de Apărare pentru a examina situaţia şi a decretat şapte zile de doliu naţional.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close