Antena 3 CNN Externe Reacția Kremlinului după decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin: ”Este ceva greu de înțeles și explicat”

Reacția Kremlinului după decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin: ”Este ceva greu de înțeles și explicat”

Kremlinul a declarat, joi, că este nedumerit de decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor adulte ale președintelui Vladimir Putin, descriind această mișcare ca parte a unei frenezii occidentale mai ample împotriva Rusiei.

Reacția Kremlinului după decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin: ”Este ceva greu de înțeles și explicat”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   15:06

Noi sancțiuni americane împotriva Moscovei din cauza intervenției sale militare în Ucraina au vizat băncile și elitele ruse, inclusiv fiicele lui Putin, Katerina și Maria, despre care oficialii americani cred că ascund averea tatălui lor. 

”Desigur, considerăm că aceste sancțiuni în sine sunt extinderea unei poziții absolut turbate cu privire la impunerea restricțiilor”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „În orice caz, linia în curs de a impune restricții împotriva membrilor familiei vorbește de la sine”.

Peskov a spus că Kremlinul nu poate înțelege de ce fiicele lui Putin ar fi vizate.

”Este ceva greu de înțeles și explicat. Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari”, a spus el, potrivit Reuters.

Fiica lui Putin, Katerina Tikhonova, este un director de tehnologie a cărui activitate sprijină guvernul rus și industria de apărare, potrivit detaliilor din pachetul de sancțiuni al SUA anunțat miercuri.

Cealaltă fiică a lui, Maria Vorontsova, conduce programe finanțate de guvern pentru cercetarea genetică, care au primit miliarde de dolari de la Kremlin și sunt supravegheate personal de Putin, au spus Statele Unite.

Putin a ținut întotdeauna viața privată a lui și a familiei sale departe de lumina reflectoarelor. Kremlinul respinge adesea întrebările cu privire la aceste subiecte, invocând dreptul la intimitate.

 

×
Subiecte în articol: Kremlin sanctiuni fiice Vladimir Putin
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close