Antena 3 CNN Externe A fost reluată alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

A fost reluată alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl. Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație.

A fost reluată alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl
Sursa foto: Twitter/V_Bakhrushyn
de Alexandra Dima    |    13 Mar 2022   •   21:05

Sistemele de răcire funcționează în mod normal, fără a fi nevoie de energie de rezervă, a precizat Ministerul Energiei Atomice.

Forțele rusești au cucerit centrala nucleară - locul celui mai grav dezastru nuclear din lume - în prima zi a invaziei de luna trecută.

Deși nu mai este o centrală electrică funcțională, Cernobîl nu a fost niciodată abandonată complet și necesită în continuare un management constant.

Îngrijorări există în continuare pentru personalul care a rămas la centrala electrică sub autoritatea forțelor rusești. Muncitorii continuă să își facă treaba și se spune că atmosfera este calmă, dar BBC anunță că a fost informat că în interior condițiile sunt dificile, cu alimente și medicamente limitate.

Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Ucraina Cernobîl
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close