CANDIDAȚI
Antena 3 CNN Externe Reclamele pentru „lifting brazilian fese” cu acid hialuronic au fost interzise în Marea Britanie. Care sunt motivele

Reclamele pentru „lifting brazilian fese” cu acid hialuronic au fost interzise în Marea Britanie. Care sunt motivele

A.O.
3 minute de citit Publicat la 10:14 16 Apr 2025 Modificat la 10:14 16 Apr 2025
lifting brazilian fese
Procedura de „lifting brazilian fese” cu acid hialuronic presupune injectarea substanței în fese pentru a le ridica și a le face să pară mai mari sau mai rotunde. Foto: Getty Images

Reclamele de la șase companii pentru procedura de „lifting brazilian fese”(Brazilian Butt Lift BBL n.red) cu acid hialuronic au fost interzise în Marea Britanie pentru că trivializează riscurile asociate acestei intervenții și exploatează insecuritățile femeilor privind aspectul lor fizic. Toate reclamele au fost rulate pe Facebook sau Instagram și au folosit strategii de tip „oferte pe durată limitată” pentru a presa „în mod iresponsabil” femeile să cumpere această procedură, a transmis Autoritatea pentru Standarde în Publicitate, relatează BBC. Decizia vine după ce o britanică de 33 de ani, mama a cinci copii, a murit în urma unei astfel de intervenții.

Procedura de „lifting brazilian fese” cu acid hialuronic presupune injectarea substanței în fese pentru a le ridica și a le face să pară mai mari sau mai rotunde. Autoritatea pentru Standarde în Publicitate (ASP) atrage atenția că și în cazul acestei proceduri există anumite riscuri, astfel că orice intervenție cosmetică ar trebui să fie portretizată ca o decizie pentru care e nevoie de timp de gândire, nu ca pe o urgență ca să obții o ofertă mai ieftină. 

„Clinicile trebuie să fie responsabile social și să nu trivializeze procedurile sau să manipuleze insecuritățile clienților”, a mai spus Autoritatea. 

„Fund perfect ca o piersică”

O reclamă, de pildă, a încercat să atragă cliente cu o „oportunitate în exclusivitate” de a obține un fund „perfect” ca o „piersică”. 

„Obține rotunjimile și contururile pe care ți le-ai dorit mereu cu tratamentele noastre cu fillere sigure și eficiente. Te simți încrezătoare tot timpul! Siguranța e dovedită iar rezultatele sunt frumoase natural”, se spunea într-o altă reclamă. 

O altă reclamă susținea că clinica unde au loc intervențiile are o rată de 0% de infecții și că durerea e minimă. 

Însă Autoritatea pentru Standarde în Publicitate precizează că riscul de infecții pentru paciente există. 

„Reclamele nu trebuie să sugereze că fericirea sau starea de bine depinde de un anumit tip de corp sau de aspectul fizic”, a transmis Autoritatea pentru Standarde în Publicitate. 

Autoritatea a transmis că folosește Inteligența Artificială pentru a căuta reclamele online care încalcă regulile de publicitate din Marea Britanie. 

Riscurile asociate BBL

Trei dintre clinicile cu reclame înșelătoare, Beautyjenics, Bomb Doll Aesthetics și Ccskinlondondubai, nu au răspuns solicitării Autorității pentru Standarde în Publicitate. 

Rejuvenate Clinics a spus că a analizat ghidul de publicitate și că va scoate referirile la oferte limitate în timp și va preciza în reclame că procedurile sunt făcute de medici cu tehnologie ultrasound, pentru a minimiza riscurile. 

EME Aesthetics a transmis că toți clienții săi au o consultație înainte de orice procedură și nu sunt obligați să cumpere nicio intervenție, așadar consideră că reclamele sale nu au presat clienții și nici nu au trivializat riscurile unei proceduri cosmetice. 

Dr Ducu a precizat că se va asigura că reclamele sale respectă toate regulile publicitare și a atars atenția că ofertele sale erau valabile doar de Black Friday și ofereau clienților potențiali oportunitatea de a beneficia de serviciile companiei la un preț redus. 

Chirurgii plasticieni atrag atenția că și procedura de „lifting brazilian fese” cu fillere poate avea riscuri semnificative și că este extrem de important ca intervenția să fie făcută de profesioniști, oameni care au studii în acest sens.

Fillerele în cantitate mare pot avea efecte adverse serioase, precum formarea de cheaguri de sânge sau chiar septicemie. Deși nu sunt reglementate în Marea Britanie, clinicile de înfrumusețare le-au inclus în serviciile lor. 

Mamă a cinci copii, moartă după BBL

 

În Marea Britanie o femeie de 33, Alice Webb, mama a cinci copii, a murit după ce a trecut printr-o astfel de intervenție.

Femeia nu a făcut procedura într-un spital, ci într-o clinică privată, dar la câteva ore după intervenție a început să se simtă rău, s-a dus la spital, unde a murit. 

Poliția din Gloucestershire a deschis o anchetă și două persoane în legătură cu moartea tinerei. 

 

×
x close