Antena 3 CNN Externe Recuperarea rămăşiţelor umane din Alpii Francezi s-a încheiat. Şefii Lufthansa şi GermanWings vin Franţa pentru a-şi prezenta condoleanţele

Recuperarea rămăşiţelor umane din Alpii Francezi s-a încheiat. Şefii Lufthansa şi GermanWings vin Franţa pentru a-şi prezenta condoleanţele

Recuperarea rămăşiţelor umane din Alpii Francezi s-a încheiat. Şefii Lufthansa şi GermanWings vin Franţa pentru a-şi prezenta condoleanţele
de O.P.    |    01 Apr 2015   •   07:01

Operaţiunea de recuperare a victimelor cursei Germanwings, prăbuşită în Alpii Francezi, a luat sfârşit. Anchetatorii se vor întoarce, astăzi, la faţa tragediei, pentru a recupera obiectele personale ale celor de la bord. Tot astăzi, şefii Germanwings şi Lufthansa vor sosi în Alpi, pentru a inspecta operaţiunile şi pentru a transmite condoleanţe familiilor.

Publicaţiile Bild şi Paris Match au intrat în posesia unei înregistrări video de cîteva secunde în care se aud ţipetele pasagerilor îngroziţi, însă nu au publicat, încă, imaginile. Filmarea a fost descoperită într-un card de memorie, printre rămăşiţele avionului Germanwings prăbuşit de copilot în Alpi.

Iniţial, Lufthansa a insistat că nu ştia de problemele de natură psihiatrică ale copilotului german Andreas Lubitz. Compania a emis acum un comunicat de presă în care a mărturisit că a găsit mai multe mailuri trimise de el, prin care îşi înştiinţa şefii că a suferit "un episod de depresie severă" înainte de a-şi finaliza cursurile în 2009.

La o conferinţă comună cu preşedintele Franţei, cancelarul Angela Merkel a ţinut să le mulţumească localnicilor, pentru implicarea în intervenţiile din Alpi.

La mai bine de la o săptămâni de la prăbuşirea în Alpii francezi, autorităţile au reuşit să recupereze toate rămăşiţele omeneşti de pe versanţi.

În total, peste şase sute de fragmente şi nici măcar un trup întreg, din cauza impactului nimicitor.


×
Subiecte în articol: accident aviatic
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close