Antena 3 CNN Externe Reducerile de sărbători i-au atras pe cubanezii dornici să îşi cumpere telefoane mobile

Reducerile de sărbători i-au atras pe cubanezii dornici să îşi cumpere telefoane mobile

Reducerile de sărbători i-au atras pe cubanezii dornici să îşi cumpere telefoane mobile
Sursa foto: Foto: videonews.ro
29 Dec 2011   •   10:48

Este nebunie la Havana, în rândul cubanezilor dornici să îşi cumpere telefoane mobile.

Atraşi de reducerile de sărbători, mii de cubanezi s-au aşezat la cozi şi au aşteptat ore întregi. Deşi Raul Castro a decis liberalizarea pieţei de telefonie mobilă în urmă cu 3 ani, preţul abonamentelor dar şi interdicţiile impuse de Guvern au împiedicat dezvoltarea telecomunicaţiilor.

Cubanezii au luat cu asalt magazinele de telefoane mobile de la Havana. Ofertele tentante de la sfârşitul anului i-au convins pe mulţi că acum este momentul potrivit pentru a-şi cumpăra un celular.

Decizia guvernului condus de Raul Castro de a reduce restricţiile pentru achiziţionarea de telefoane mobile a făcut ca, pentru prima dată, vânzările de celulare să le depăşească pe cele de telefoane fixe. Potrivit statisticilor, numărul de telefoane mobile a crescut cu peste 18 procente în 2011.

Deschiderea pieţei de telefonie mobilă i-a făcut pe mulţi cubanezi să viseze că, în curând, şi utilizarea internetului va fi la îndemâna tuturor.

Problema comunicaţiilor în Cuba este una foarte sensibilă.

Cuba are cea mai slabă rată a utilizării internetului din America Latină, doar 2% din populaţia ţării având acces la informaţie electronică.

 


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close