Antena 3 CNN Externe Reeditarea masacrului de la Columbine în Spania, evitată datorită poliţiştilor

Reeditarea masacrului de la Columbine în Spania, evitată datorită poliţiştilor

Reeditarea masacrului de la Columbine în Spania, evitată datorită poliţiştilor
Sursa foto: Foto: mallorcaweb.com
de N.B.    |    05 Oct 2012   •   15:01

Un spaniol plănuia să recreeze masacrul de la liceul Columbine din 1999 şi a achiziţionat peste 100 de kilograme de materiale din care să confecţioneze bombe cu care să atace studenţii unei universităţi, informează CNN.

Poliţia spaniolă, care îl urmărea de cinci luni, a descins la casa tânărului de numai 21 de ani, miercuri dimineaţă, arestându-l chiar în momentul în care primea materialele comandate pe Internet. 140 de kilograme de substanţe au fost confiscate.

Bărbatul a fost arestat în Palma de Mallorca, nu foarte departe de Universitatea Insulelor Baleare, unde se crede că acesta urma să îşi pună în aplicare planul.

Identitatea suspectului nu a fost comunicată, dar a fost indicat că este student la o altă instituţie, unde se specializa pe administrarea afacerilor.

Mai multe documente confiscate din casa suspectului indică faptul că el plănuia să recreeze masacrul din 1999 de la liceul Columbine din statul american Colorado, când doi elevi înarmaţi cu arme de foc şi bombe au ucis 15 elevi.

Cei doi atacatori s-au sinucis după ce au deschis focul asupra colegilor lor şi au amplasat bombe cu şrapnel în cantina liceului. Planurile şi declaraţiile celui arestat arată că intenţiona să folosească acelaşi mod de atac.

Suspectul a încercat să cumpere arme ilegal şi a aplicat chiar pentru un permis de port-armă, dar aplicaţia i-a fost respinsă. Poliţia l-a urmărit din momentul în care a început să cumpere materiale pentru bombe pe Internet.

Autorităţile au declarat că el nu are legături cu vreo grupare extremistă, asociaţie politică sau alte structuri orgnaizate şi că este vorba de un caz singular care nu ar trebui să îngrijoreze cetăţenii.

×
Subiecte în articol: bomba Mallorca
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close