Antena 3 CNN Externe Sute de migranți în greva foamei, în Belgia, au ajuns în pragul morții. Guvernul belgian este în pericol

Sute de migranți în greva foamei, în Belgia, au ajuns în pragul morții. Guvernul belgian este în pericol

Sute de migranți fără acte sunt în greva foamei de 2 luni la Bruxelles. Guvernul refuză să le acorde dreptul la reședință, iar acum este în pragul colapsului

Sute de migranți în greva foamei, în Belgia, au ajuns în pragul morții. Guvernul belgian este în pericol
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Iul 2021   •   15:25

Aproximativ 400 de refugiați, dintre care mulți sunt în Belgia de ani de zile, sunt complet vlăguiți după o grevă a foamei ce durează din 23 mai.

În plus, trei sferturi dintre ei au decis vineri să refuze și apa sau picăturile saline.

Organizația caritabilă care îi are în grijă la două universități și o biserică, a transmis guvernului că mulți dintre ei vor muri în următoarele zile, că și-au pierdut orice speranță și că au gânduri suicidare.

Unul dintre migranți și-a cusut buzele ca metodă de protest.

Prim-ministrul Alexander de Croo a refuzat să facă orice excepție de la procedurile obișnuite de azil politic și imigrație pentru refugiații aflați în greva foamei,potrivit Reuters.

Dar două dintre cele 7 partide de coaliție, Socialiștii și Verzii, spună că este mult prea inflexibil. Aceștia au amenințat că în cazul vreunei morți din cauza foamei, vor părăsi coaliția, și vor lăsa guvernul în incapacitatea de a supraviețui.

Mulți dintre emigranți au reușit să își găsească mijloace de trai, dar au suferit mai mult decât restul populației din cauza pandemiei de coronavirus, când numeroase cafenele și restaurante au fost închise, și nu au putut solicita ajutor din partea statului. Tot din acest motiv nu pot beneficia nici de acces la servicii medicale.

Sammy Mahdi, un adjunct de la ministerul pentru migrație și azil politic din Belgia, a numit un mediator pentru a-i ajuta pe migranți să afle informații despre drepturile lor și despre cum pot obține dreptul de rezidență.

„Sunt 150.000 de imigranți fără documente la noi în țară. Nu ar fi corect să tratăm diferențiat pe 400 dintre ei”, a mai spus el.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Belgia refugiati greva foamei guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close