Antena 3 CNN Externe Regatul femeilor. Locul la care visează toţi bărbaţii, dar unde nu vor ajunge NICIODATĂ

Regatul femeilor. Locul la care visează toţi bărbaţii, dar unde nu vor ajunge NICIODATĂ

Regatul femeilor. Locul la care visează toţi bărbaţii, dar unde nu vor ajunge NICIODATĂ
Sursa foto: Foto: wthellokitty.tumblr.com
de O.P.    |    14 Noi 2011   •   07:57

În comunitatea etnică Mosuo (cunoscută şi sub numele de comunitatea Na) nu există cuvinte precum "soţ", "tată" sau "bunic". Aici trăiesc aproximativ 40.000 de suflete în ceea ce este cunoscut în lume ca "ultima comunitate matriarhală de pe pământ".

Aici, la graniţa cu Tibetul, femeile fac absolut totul, având rolul bărbatului din societatea modernă. Asemănată de mai mulţi sociologi cu un stup de albine, în comunitatea Mosuo bărbatul are rolul unui trântor, unica lui responsabilitate fiind aceea de a procrea.

Singurii bărbaţi care au fost acceptaţi în această cultură sunt cei născuţi în interiorul familiilor de aici. Astfel, niciun bărbat din exteriorul Mosuo nu va fi acceptat aici.

În ceea ce priveşte modul în care trăiesc, femeile stau în case separate faţă de bărbaţi, alături de mame, bunici, străbunici, nepoate, mătuşi, etc. Cele care vor să apeleze la serviciile bărbaţilor au la dispoziţie o cameră separată în care, noaptea târziu, pot întreţine relaţii intime cu domnii veniţi în vizită.

Cultura Na are şi o religie proprie, numită Daba, ce ţine de buddhismul tibetan.

 
 





×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close