Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a va dispune de venituri mai mari cu peste 5 milioane de lire sterline în următorul an

Regina Elisabeta a II-a va dispune de venituri mai mari cu peste 5 milioane de lire sterline în următorul an

Regina Elisabeta a II-a va dispune de venituri mai mari cu peste 5 milioane de lire sterline în următorul an
Sursa foto: Foto: wotshappening.com
de S.T.    |    03 Apr 2013   •   19:58

Regina Elisabeta a II-a a primit de la contribuabilii britanici, pentru anul financiar 2013-2014, venituri mai mari cu 5,1 milioane de lire sterline faţă de anul trecut, informează guardian.co.uk.
   
Astfel, veniturile alocate casei regale britanice vor fi pentru următorul an financiar de 36,1 milioane de lire sterline.

The Sovereign Grant (Finanţarea suveranului) înlocuieşte vechiul sistem de finanţare a cheltuielilor regale şi a intrat în vigoare la începutul noului an fiscal, care a început în Marea Britanie pe 1 aprilie.

Veniturile alocate prin noul sistem acoperă cheltuielile de întreţinere şi administrare a palatelor regale din Marea Britanie şi costurile ocazionate de vizitele oficiale întreprinse de suverană în Marea Britanie şi în străinătate.
   
Potrivit legislaţiei britanice, regina Elizabeth a II-a primeşte 15% din profiturile realizate de Crown Estate, care, în anul 2011-2012, au fost de 240,2 milioane de lire sterline.
   
Conform documentelor contabile oficiale, cheltuielile casei regale au crescut de la 32,1 milioane de lire sterline, în exerciţiul financiar 2010-2011, la 32,3 milioane de lire sterline, în exerciţiul 2011-2012.
   

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta Marea Britanie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close