Antena 3 CNN Externe Reprezentanţii ONU avertizează: "Regimul de la Damasc are stocuri imense de arme chimice"

Reprezentanţii ONU avertizează: "Regimul de la Damasc are stocuri imense de arme chimice"

Reprezentanţii ONU avertizează: "Regimul de la Damasc are stocuri imense de arme chimice"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Sep 2013   •   18:14

Reprezentanţii ONU susţin că, în ciuda anvergurii atacului de la 21 august din Siria, regimul de la Damasc nu a folosit decât o mică parte din arsenalul său chimic. Observatorii trimişi în Siria de către Organizaţia Naţiunilor Unite spun că, deşi Statele Unite se pregătesc acum pentru o eventuală intervenţie militară, organizaţia nu va sista ajutorul umanitar în această ţară.

Regimul de la Damasc are stocuri imense de arme chimice, susţine ambasadorul american la ONU.

Deşi atacul de luna trecută a făcut în jur de 1.400 de victime, mult mai multe decât în oricare alte acţiuni militare din timpul conflictului din Siria, forţele lui Bashar al Assad mai pot organiza multe astfel de atacuri.

"Deşi Assad a folosit mai multe arme chimice pe 21 august decât înainte, abia dacă a folosit o fraţiune din stocurile sale imense, iar comunitatea internaţională nu a pus capăt dorinţei sale de a folosi aceste arme", susţine SAMANTHA POWER, ambasadorul american la ONU.

Agenţiile ONU prezente în Siria au întocmit planuri de urgenţă privin o eventuală acţiune militară în această ţară. Miniştrii de externe europeni se întâlnesc la Vilnius pentru a conveni asupra unie poziţii comune privind conflictul sirian. La întâlnire este prezent şi secretarul de stat american, John Kerry.

În acest timp, tot mai mulţi sirieni îşi părăsesc ţara şi se refugiază cu sutele de mii în ţările vecine. Cu toţii se tem de un eventual război cu Statele Unite.

Rusia a trimis încă o navă militară în Mediterană pentru a fi gata să preia cetăţenii ruşi din Siria în eventualitatea unei intervenţii militare.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close