Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Un adolescent riscă ani grei de închisoare, după ce şi-a răpit sora pentru a-i cere mamei răscumpărare

Un adolescent riscă ani grei de închisoare, după ce şi-a răpit sora pentru a-i cere mamei răscumpărare

Un adolescent riscă ani grei de închisoare, după ce şi-a răpit sora pentru a-i cere mamei răscumpărare
15 Oct 2018   •   15:02

Un adolescent din Capitală şi-a răpit sora mai mică, iar pentru a întoarce copila, i-a cerut mamei, printr-un mesaj anonim, 3.500 de euro. Băiatul, în vârstă de 16 ani, a acţionat în complicitate cu un amic de aceeaşi vârstă. Cei doi sunt cercetaţi penal şi riscă între 10 şi 13 ani de închisoare. Detaliile au fost prezentate luni, 15 octombrie, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Şeful Direcţiei poliţie a Capitalei, Corneliu Groza, a declarat că fata, în vârstă de 9 ani, a dispărut pe 10 octombrie. Pe telefonul mobil al mamei au parvenit două mesaje cu solicitări de răscumpărare.

În urma acţiunilor operative, poliţia a reţinut doi suspecţi, unul dintre ei fiind chiar fratele fetei dispărute. Copila a fost deţinută într-un apartament închiriat şi nu prezenta semne de agresiune, scrie adevarul.ro. 

Ion Munteanu, şeful interimar al Oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chişinău, a comunicat că părinţii copilei răpite sunt în divorţ, iar adolescentul nu mai locuia de ceva vreme acasă. Actualmente acesta se află în arest preventiv în izolator, iar complicele său a fost plasat în arest la domiciliu. Aceştia îşi recunosc vina parţial.

×
Subiecte în articol: adolescent inchisoare rascumparare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close