Antena 3 Externe Reputaţie de singuratic, gânduri de criminal: Suspectul în masacrul din Colorado, descris drept un tânăr timid

Reputaţie de singuratic, gânduri de criminal: Suspectul în masacrul din Colorado, descris drept un tânăr timid

de S.T.    |    21 Iul 2012   •   10:08
Reputaţie de singuratic, gânduri de criminal: Suspectul în masacrul din Colorado, descris drept un tânăr timid
Sursa foto: Foto: fitnessanddefense

James Holmes, presupusul atacator de la cinematograful din Colorado, este un fost student în neuroştiinţe în vârstă de 24 de ani a cărui reputaţie de singuratic porneşte încă din copilăria petrecută în sudul Californiei, relatează AFP.

UPDATE 15:00-
Tânărul de 24 de ani suspectat de comiterea atacului armat din Colorado se considera "Joker", principalul duşman al personajului "Batman", informează CNN.

Poliţia va folosi un robot pentru a pătrunde în locuinţa din Aurora a suspectului, dat fiind că în apartament au fost montate dispozitive explozive.

Potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei pentru cotidianul local Denver Post, James Holmes este în curs de a părăsi Universitatea din Colorado unde urma cursurile departamentului de neuroştiinţe din iunie 2011.

FBI îl descrie ca un bărbat alb de 1,90 înălţime, născut la 13 decembrie 1987, care nu are menţiuni semnificative în cazierul judiciar şi nicio legătură cu grupări teroriste.

Poliţia din Aurora, locul masacrului, a declarat pentru presă că singura sa infracţiune în oraş a fost o depăşire a vitezei legale în 2011.

Într-un formular completat la începutul lui 2011 pentru închirierea unei locuinţe, James Holmes se descria ca fiind un student "discret şi înţelegător", dezvăluie Denver Post pe site-ul său de Internet.

"Nimeni nu îl cunoştea. Nimeni", declară un student la farmacie care locuia în acelaşi imobil rezervat studenţilor, profesorilor şi personalului facultăţii de medicină.

Acest student, care şi-a dat doar prenumele, Ben, a explicat că James Holmes trăia retras de ceilalţi, nu saluta niciodată şi se prefăcea că nu vede pe nimeni când se întâlnea cu cineva pe culoar, scrie AFP.

Jurnaliştii de la San Diego Union-Tribune scriu că Tom Mai, un vecin apropiat al familiei Holmes din San Diego, îşi aminteşte că suspectul era un adolescent timid care nu îşi petrecea timpul cu tinerii din vecini.

Kris Lovekin, directoarea de comunicare a Universităţii Riverside din California, a declarat că, în anul 2010, Holmes a primit o diplomă în neuroştiinţe.

Mashable.com îl descrie pe Holmes ca fiind "o fantomă a Internetului" fără prezenţă aparentă pe reţele precum Facebook sau Twitter.

Într-un comunicat, familia tânărului a spus că cooperează cu anchetatorii.

"Suntem încă în curs de a încerca să înţelegem această veste şi am aprecia dacă oamenii ne-ar respecta viaţa privată", a spus familia într-un comunicat după ce Arlen, mama lui James Holmes, a confirmat că fiul său este atacatorul presupus.

12 persoane au fost împuşcate mortal, vineri, la premiera filmului "The Dark Knight Rises" din seria Batman, în Denver, Colorado, în Statele Unite.

Citeşte şi: "Am văzut persoane pline de sânge, târându-se pe podea". Martorii atacului armat din Colorado descriu scene de coşmar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close