Antena 3 CNN Externe Unul dintre cei mai mari angajatori din România anunţă concedieri masive la nivel global. 5.500 de persoane rămân fără loc de muncă

Unul dintre cei mai mari angajatori din România anunţă concedieri masive la nivel global. 5.500 de persoane rămân fără loc de muncă

Unul dintre cei mai mari producători de piese auto din Europa, ar putea anunţa încă de luni reducerea a 5.500 de locuri de muncă, reprezentând 3% din personalul său la nivel mondial.

Unul dintre cei mai mari angajatori din România anunţă concedieri masive la nivel global. 5.500 de persoane rămân fără loc de muncă
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   15:01

Continental, unul dintre cei mai mari producători de piese auto din Europa, ar putea anunţa încă de luni reducerea a 5.500 de locuri de muncă, reprezentând 3% din personalul său la nivel mondial, potrivit Bloomberg.

Peste 1.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate în aproximativ 30 de locaţii din Germania, majoritatea în posturi administrative, a raportat revista de afaceri citând oficiali ai companiei pe care nu i-a identificat.

Producţia şi dezvoltarea vor fi probabil cruţate deocamdată, a relatat revista. Managerii au fost informaţi vineri cu privire la reducerile planificate, iar personalul va fi informat luni, a precizat revista.

Un purtător de cuvânt al companiei cu sediul la Hanovra a precizat, într-o declaraţie trimisă prin e-mail, că Continental analizează măsuri suplimentare pentru a îmbunătăţi competitivitatea ramurii sale auto.

"Aceasta include posibile schimbări în structurile administrative pentru a permite luarea unor decizii mai rapide şi mai agile în viitor şi pentru a uşura partea de costuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Continental, Marc Siedler.

Continental îşi va informa angajaţii şi apoi publicul odată ce vor fi luate decizii concrete, a adăugat Siedler.

Continental este prezent puternic în România, având 600 mil. euro investiţii în fabrica de anvelope de la Timişoara, cu o producţie care a sărit pragul de 300 de mi­lioane de anvelope realizate în România, scrie zf.ro

Continental a fost primul mare nume internaţional care a pariat pe producţia de anve­lope în România, pornind activitatea la Timişoara înain­tea celor de la Michelin la Floreşti sau Pirelli la Slatina. Dacă în acei ani grupul german era cunoscut pentru anvelopele sale, în anii ce au urmat Continental a de­venit sinonim cu componentele electronice şi unele dintre cele mai avansate sisteme din lume proiectate şi produse la Timişoara sau Sibiu.

×
Subiecte în articol: piese auto producator restructurari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close