Antena 3 CNN Externe Revista Time: Papa Francisc a fost desemnat Personalitatea Anului 2013

Revista Time: Papa Francisc a fost desemnat Personalitatea Anului 2013

Revista Time: Papa Francisc a fost desemnat Personalitatea Anului 2013
Sursa foto: Foto: Time Magazine
11 Dec 2013   •   16:15

Papa Francisc, primul pontif iezuit, ales în urmă cu nouă luni, a fost numit Personalitatea Anului 2013 de către revista Time.

Prestigiosul titlu revine în fiecare an celei mai titrate persoane din lume, care se remarcă prin influenţa asupra întregului mapamond şi este mereu în centrul atenţiei presei internaţionale.

"Pentru că a scos Papalitatea din palate şi a adus-o pe străzi, printre oameni, pentru angajamentul celei mai mari biserici din lume de a se confrunta cu cele mai stringente nevoi şi pentru punerea în balanţă a judecăţii şi a milei, Papa Francisc este declarat Personalitatea Anului 2013", a explicat editorul general al revistei Time, Nancy Gibbs.


"El a luat numele unui sfânt umil şi a făcut apel la o biserică catolică care să mântuiască.
Primul papă non-european din ultimii 1200 de ani este omul care va transforma biserica prin scimbări majore, relevante cu acest secol", precizează prestigioasa publicaţie, motivând alegerea din acest an.

Oficialii de la Vatican a reacţionat imediat la această ştire şi a comunicat că Sancitatea Sa nu este dornic de asemenea faimă conferită.

"Sfântul Părinte nu îşi doreşte să devină celebru sau să primească distincţii în acest sens. Dar dacă alegerea de Personalitate a Anului ajută la răspândirea mesajul evanghelic, un mesaj care spune că Dumnezeu iubeşte pe toată lumea, el va fi cu siguranţă fericit cu acest demers", a spus purtătorul de cuvânt de la Vatican, părintele Federico Lombardi, citat de Today.

×
Subiecte în articol: vatican
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close