Antena 3 CNN Externe Rezultat istoric la alegerile din Italia! Partidele de opoziție și-au recunoscut înfrângerea

Rezultat istoric la alegerile din Italia! Partidele de opoziție și-au recunoscut înfrângerea

Rezultat istoric la alegerile parlamentare din Italia. Alianța de extremă dreapta, condusă de Giorgia Meloni, a câştigat detaşat scrutinul, obţinând peste 40% dintre voturi, potrivit exit-poll-urilor.

Rezultat istoric la alegerile din Italia! Partidele de opoziție și-au recunoscut înfrângerea
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    26 Sep 2022   •   11:31

Astfel, lidera formaţiunii "Fraţii Italiei" va fi desemnată pentru funcția de premier, aceasta urmând să formeze noul Guvern, dar și să devină prima femeie premier din istoria Italiei.  

Totodată, va fi primul partid de extremă dreapta care se va afla la conducerea Italiei din 1945 până în prezent. 

Noaptea trecută, în jurul orei 03:00, după alegeri, Georgia Meloni a apărut pe scenă cu un panou pe care scria „Mulțumesc italienilor”. 

Ea și-a așteptat toată viața politică acest moment. Din anii de adolescență, ca activist politic înflăcărat într-un cartier muncitoresc din Roma, ea a fost gata să devină următorul prim-ministru al Italiei. 

Tonul pe care l-a ales seara trecută a fost surprinzător de calm, în comparație cu ”oratoriul” pentru care este faimoasă. 

 Ea promite că va readuce Italia pe picioare și va lupta pentru toți italienii, nu doar pentru cei care au votat-o.  

Prezența la vot a fost foarte scăzută ieri în raport cu standardele italiene. Mulți alegători spun că sunt epuizați de ani de promisiuni goale din spectrul politic, în timp ce ei și familiile lor se simt abandonați să lupte împotriva costurilor în spirală ale energiei și a crizei costului vieții, scrie BBC

×
Subiecte în articol: Giorgia Meloni Italia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close