Antena 3 CNN Externe REZULTATE ALEGERI SUA. Diplomația rusă salută victoria lui Donald Trump

REZULTATE ALEGERI SUA. Diplomația rusă salută victoria lui Donald Trump

REZULTATE ALEGERI SUA. Diplomația rusă salută victoria lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Pixabay
09 Noi 2016   •   09:33

Posibila victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA "oferă speranţe pentru îmbunătăţirea relaţiilor ruso-americane", a scris pe pagina sa de Facebook şeful Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosaciov, după ce rezultatele parţiale arată că republicanul conduce în cursa prezidenţială, informează TASS. 

Senatorul rus a subliniat că până în ultima clipă nu a crezut în victoria lui Trump, deoarece "americanii ne-au obişnuit cu faptul că Sistemul este întotdeauna mai puternic". În opinia lui Kosaciov, victoria candidatului republican "oferă o mulţime de posibilităţi". 

Totodată, politicianul rus a amintit că astfel de posibilităţi s-au întrezărit şi în urmă cu opt ani, când a câştigat Obama. "Tocmai pentru noi speranţe lui Obama i s-a acordat prematur, pentru a menţine atitudinile corespunzătoare, Premiul Nobel pentru Pace, şi cu toţii ştim cum s-a încheiat aceasta", a notat Kosaciov pe Facebook. 

"Există din nou speranţă. Inclusiv pentru relaţiile ruso-americane, chiar dacă Trump va fi în mod evident subminat pe Congresul conservator. În orice caz, e mai bine aşa, decât deznădejdea Americii lui Clinton", a conchis senatorul rus.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Rusia reactie diplomatie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close