Antena 3 CNN Externe Rezultatele acestui studiu vor băga în sperieţi părinţii. Vezi ce nu ştiau despre odraslele lor

Rezultatele acestui studiu vor băga în sperieţi părinţii. Vezi ce nu ştiau despre odraslele lor

Rezultatele acestui studiu vor băga în sperieţi părinţii. Vezi ce nu ştiau despre odraslele lor
Sursa foto: Foto: topnews.net.nz
de O.P.    |    16 Dec 2011   •   13:55

Cu toate că acest studiu a fost efectuat în Marea Britanie, rezultatele nu sunt foarte diferite de ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Mai mult de un sfert dintre adolescentele din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, şi-au pierdut virginitatea înaintea împlinirii vârstei legale pentru acest lucru. 

27% din fete au recunoscut că aveau 15 ani sau mai puţin de atât când au întreţinut relaţii sexuale pentru prima dată, scrie Daily Mail.

Una din opt persoane de sex feminin a avut cel puţin zece parteneri sexuali, conform studiului.

În comparaţie, numai 4% dintre femeile din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 55 şi 64 de ani şi-au pierdut virginitatea înainte de vârsta legală. Procentul creşte la 10% la femeile între 45 şi 54 de ani şi la 14% la femeile între 35-44 de ani.

Cifrele arată, totodată, că 20% dintre britanicele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani au luat "pastila de a doua zi" (anticoncepţionale), în timp ce 60% dintre cele din categoria respectivă de vârstă au mărturisit că nu au utilizat întotdeauna un mijloc de protecţie.

"Educaţia sexuală din multe şcoli a avut efectul de a dezinhiba copiii în ceea ce priveşte comportamentul sexual, iar vârsta legală este rar respectată, aşa că tinerii nu mai au nicio teamă de procedurile legale", a declarat Norman Wells, director al Family Education Trust, notează Mediafax.


 

×
Subiecte în articol: viata sexuala viata de cuplu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close