Antena 3 CNN Externe Ritualuri mistice şi pline de culoare în Peru. Şamanii s-au adunat la Lima pentru a citi semnele Noului An

Ritualuri mistice şi pline de culoare în Peru. Şamanii s-au adunat la Lima pentru a citi semnele Noului An

Ritualuri mistice şi pline de culoare în Peru. Şamanii s-au adunat la Lima pentru a citi semnele Noului An
Sursa foto: Foto: videonews.ro
30 Dec 2011   •   14:54

Spectacol incaş în Peru, acolo unde şamanii s-au adunat în capitala ţării pentru a citi semnele noului an. Ritualul are o tradiţie de sute de ani şi atrage mii de turişti.

Starea de sănătate a preşedintei Argentinei şi criza economică au fost principalele teme abordate de vracii peruani.

Înconjuraţi de flori roşii şi galbene, simboluri ale norocului, vracii au cântat şi au dansat pe cel mai înalt platou din Lima.

Ritualul de la sfârşitul anului este o tradiţie milenară ce le oferă şamanilor şansa să-i consulte pe zei cu privire la sănătate, pace şi prosperitate pentru anul ce urmează. De departe însă, preferaţii vracilor sunt liderii lumii.

Pentru a atrage cât mai mulţi turişti, în apropirea locului de desfăşurare a ritualului a fost deschisă şi o piaţa cu suveniruri. Cel mai căuta obiect a fost păpuşa cu chipul liderului venezuelean Hugo Chavez.

În Peru, prezicerea viitorului de către vrăjitoare,  şamani şi clarvăzători este un lucru obişnuit ce datează încă din epocă incaşilor.

 


×
Subiecte în articol: Peru Hugo Chavez
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close