Antena 3 CNN Externe Cine joacă rolul principal în planul lui Putin pentru Ucraina

Cine joacă rolul principal în planul lui Putin pentru Ucraina

Aliatul lui Putin, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrushev, cu promisiunile sale de a ”împlini obiectivele stabilite de Putin” în Ucraina, încearcă să „șteargă eșecurile”, potrivit liderului opoziției ruse, Ghenadi Gudkov.

Cine joacă rolul principal în planul lui Putin pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2022   •   19:31

Gudkov explică o asemenea retorică a regimului de la Kremlin prin lipsa de realizări a armatei ruse.

”Desigur, este greu pentru Ucraina, dar armata rusă păstrează un avantaj în tehnologie și forță, distrugerea infrastructurii Ucrainei este în curs de desfășurare. Dar acum planul tactic al lui Putin este destul de clar, iar Patrușev joacă unul dintre rolurile decisive în acest sens,”, a spus Gudkov.

Acest plan, potrivit opoziției, este de a captura „cel puțin ceva”, dar îi va permite lui Putin să încerce să păstreze teritoriile ocupate. Și ca rezultat - să anunțe că „toți au câștigat”.

Gudkov sugerează că acum trupele ruse vor încerca să-și concentreze eforturile pe acapararea teritoriilor de sud și de sud-est ale Ucrainei.

"Acesta este planul lor. Ei înțeleg că nu vor ajunge la Odesa, nu vor ajunge în Moldova, Transnistria, nu sunt în stare să cucerească Kievul și nu vor face față Harkovului. Toți înțeleg asta, mai ales că sfârșitul războiului nu este aproape", a spus el, potrivit Unian.

Recent, în mass-media au circulat zvonuri despre deteriorarea sănătății președintelui Vladimir Putin. Aceasta ridică semne de întrebare privind succesorul său.

După cum au reușit să afle jurnaliștii, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrushev îl poate înlocui temporar pe Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close