Antena 3 CNN Externe Mărturiile românilor blocaţi de inundaţiile devastatoare din Grecia. Şi-au legat maşinile cu sfoară să nu le ia apa

Mărturiile românilor blocaţi de inundaţiile devastatoare din Grecia. Şi-au legat maşinile cu sfoară să nu le ia apa

Avem mărturii ale românilor blocaţi de inundaţiile devastatoare din Grecia. Mulţi şi-au legat maşinile cu sfoară să nu le ia apa.

Mărturiile românilor blocaţi de inundaţiile devastatoare din Grecia. Şi-au legat maşinile cu sfoară să nu le ia apa
Sursa foto: captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2023   •   17:01

Potopul pentru care meteorologii au emis cod roșu a rupt drumuri, iar apa ajunge chiar și la 2 metri. Maşinile au fost legate cu sfoară pentru a nu fi luate de şuvoaie.

"Din păcate am fost surprinşi în zona Golfului Pagasetic de viiturile care au venit de pe versanţi şi de ploile care parcă nu se mai termina de trei zile", spune un român.

Citeşte şi: MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: Zone calamitate și circulație restricționată, din cauza ciclonului Daniel

"Nu am văzut niciodată aşa ceva. Nu avem niciun ajutor din punct de vedere au autorităţilor, pentru că totul este închis.

Toate drumurile sunt închise aici în localitate, sunt rupte în vreo trei locuri", spune Claudiu Simedru, un român blocat în Grecia.

Corespondentul Antena 3 CNN în Grecia, Veronica Todor, a oferit mai multe detalii despre inundaţiile devastatoare.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, în urma fenomenelor meteo puternice cauzate de ciclonul Daniel, există numeroase drumuri naționale și autostrăzi afectate.

Astfel, a fost afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion și Insula Skhiatos, fiind înregistrate dificultăți inclusiv la transportul aerian și cel maritim.

×
Subiecte în articol: inundatii Grecia romani masini
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close