Antena 3 CNN Externe Opt români au fost îmbarcaţi cu succes şi vin spre casă, din Turcia | IGSU îi va transporta în localităţile de domiciliu

Opt români au fost îmbarcaţi cu succes şi vin spre casă, din Turcia | IGSU îi va transporta în localităţile de domiciliu

Opt români - cinci studenți și trei cadre didactice - au fost îmbarcați pentru a fi repatriați de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN.

Opt români au fost îmbarcaţi cu succes şi vin spre casă, din Turcia | IGSU îi va transporta în localităţile de domiciliu
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2023   •   23:29

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că luni seara, opt cetățeni români au fost îmbarcați cu succes și vor fi repatriați de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetățeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiași aeronave.

"Reprezentanții Ambasadei României la Ankara și echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autoritățile române și turce competente pentru coordonare și stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranță a cetățenilor români. Cei opt cetățeni români - cinci studenți și trei cadre didactice - se aflau în Adana și au solicitat să fie repatriaţi. Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei și transportul în siguranță în România”, transmite MAE.

Citește și: Turcia, ruinată de două seisme devastatoare și 150 de replici | Peste 2.600 de decese au fost confirmate de autorități

Odată ajunși în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor și transportul acestora către localitățile de domiciliu.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informații și asistență consulară.

MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Este dezastru în Turcia după cutremurele devastatoare din ultimele ore

Oficial sunt anunţaţi peste 2.000 de morţi, dar numărul real al victimelor este mult mai mare. Ţara a fost lovită de două seisme foarte puternice, urmate de zeci de replici cu magnitudine peste 5. 

Locuitorii sunt în stare de şoc, iar bilanţul morţilor creşte de la un minut la altul.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close