Antena 3 CNN Externe O familie de români din Italia şi-a găsit casa ocupată atunci când s-a întors din concediu, din România

O familie de români din Italia şi-a găsit casa ocupată atunci când s-a întors din concediu, din România

O familie de români a avut parte de un şoc, la întoarcerea în Italia, după petrecerea Crăciunului în România. Casa lor era ocupată abuziv de alte persoane.

O familie de români din Italia şi-a găsit casa ocupată atunci când s-a întors din concediu, din România
Sursa foto: Pixabay.com/wokandapix
de Silvia Preda    |    01 Ian 2022   •   22:10

Cei doi români au un copil de 4 ani şi sunt cazaţi acum la prieteni.

Rotalianul, revista românilor din Italia, a scris povestea românilor stabiliţi în Camastra (Agrigento). Locuinţa lor, una socială, care fusese renovată de curând, nu poate fi recuperată rapid.

Au încercat o înţelegere amiabilă cu noii locatari, însă nu au reuşit. Românii au depus o plângere împotriva noilor ocupanţi ai locuinţei, dar procedura e însă de durată.

O familie de români şi-a găsit casa ocupată. Bunurile lor, inclusiv documente, au rămas acum în posesia noilor ocupanţi

În Italia se poate vorbi de un fenomen al "hoţilor de case", scrie Rotalianul.

Autorităţile italiene vor să intervină în astfel de cazuri cu un sprijin economic pentru proprietarii care au de suferit până la recâştigarea posesiei.

S-a propus înfiinţarea unui fond de solidaritate în valoare de 10 milioane euro, disponibil din acest an, însă este necesar ca Ministerul de Interne, de comun acord cu cel al Justiţiei şi al Economiei, să elaboreze normele de implementare în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii Bugetului, mai scrie rotalianul.com.

×
Subiecte în articol: Italia romani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close