Antena 3 CNN Externe Românii i-au uimit pe greci şi au creat fenomenul Thassos: "Val neobişnuit de turişti pentru iarnă!"

Românii i-au uimit pe greci şi au creat fenomenul Thassos: "Val neobişnuit de turişti pentru iarnă!"

De obicei, fluxul de turiști către insula grecească Thassos încetează, cel mai târziu, în luna octombrie a fiecărui an și nu este reluat până în primăvara anului următor.

Românii i-au uimit pe greci şi au creat fenomenul Thassos: "Val neobişnuit de turişti pentru iarnă!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2022   •   21:08

Însă anul acesta s-a întâmplat ceva neașteptat, relatează presa greacă.

Odată cu începutul vacanței de iarnă, a crescut interesul turiștilor, în special din România.

Aceștia doreau să afle dacă pot găsi hoteluri deschise unde să înnopteze sau dacă se organizează petreceri în ajunul Anului Nou.

Fenomenul "români în Thassos, iarna", declanșat de un forum online

Forum Thassos, cea mai mare comunitate online de vizitatori români ai insulei, funcționează local de câțiva ani, de când fondatorii săi au decis să devină rezidenți permanenți.

Adrian și Gabriela trăiesc precum localnicii și interacționează cu aceștia zilnic, chiar și iarna.

Ei au hotărât să organizeze o petrecere pentru prietenii și colegii de pe insulă.

Invitațiile au fost lansate pe Facebook. Au răspuns 12 persoane, localnici care au decis să sărbătorească Anul Nou împreună.

Când vestea a fost remarcată de românii înscriși pe forum, aceștia au început să întrebe ce se întâmplă și dacă este ceva organizat.

De la cei 12 care au confirmat inițial s-a ajuns la un număr dublu și apoi la peste 100 de oameni care au dat curs acestei inițiative.

Iar acesta este doar una dintre petrecerile de grup.

Coadă la trecerea frontierei din cauza fluxului turistic din extrasezon

Alți petrecăreți au sosit între timp pe insulă.

Românii au început să posteze fotografii de pe traseu din care reieșea că s-ar fi creat aglomerație înainte de punctul de trecere a frontierei Makaza - Nymphaea.

În locul traficului rutier obișnuit din această perioadă - câteva camioane și vehicule comerciale - vizitatorii au consemnat o coadă de mașini corespunzătoare unui timp de așteptare de o jumătate de oră, ceea ce, de regulă, se întâmplă la începutul sezonului turistic (foto următoare).

"Mișcarea" turistică de iarnă în Thassos a atras alți doritori printre cei care căutau cazare de Anul Nou în ultimul moment. 

Fenomenul a fost remarcat de presa românească.

Potrivit publicației Kavala News, trei posturi TV din România intenționau să transmită live din Thassos în ajun de Anul Nou.

În acest context, localnicii ar trebui să se gândească dacă a venit vremea să prelungească sezonul turistic sau chiar să ia în calcul un sezon turistic pe durata întregului an, scrie sursa citată.

×
Subiecte în articol: revelion romani thassos
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close