Antena 3 CNN Externe România, ameninţată de rachetele Rusiei. Cauza - baza americană de la Deveselu

România, ameninţată de rachetele Rusiei. Cauza - baza americană de la Deveselu

România, ameninţată de rachetele Rusiei. Cauza - baza americană de la Deveselu
Sursa foto: Foto: international-issues.org
de M.Z.    |    23 Noi 2010   •   23:56

Rusia îşi îndreaptă rachetele spre România din cauza scutului de la Deveselu. Supărat că americanii construiesc la noi şi în alte părţi ale Europei componente ale scutului anti-rachetă, preşedintele Dmitri Medvedev a spus că îşi va înzestra armata pentru a le distruge. Liderul de la Kremlin a avertizat că ameninţările ar putea deveni realitate, dacă americanii nu se aşează la masa negocierilor.

"Federaţia Rusă va desfăşura un sistem modern de arme ofensive în vestul şi sudul ţării, capabil să distrugă orice componentă a sistemului defensiv american în Europa", a avertizat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Cu această declaraţie, România, cu baza americană de la Deveselu, intră, se pare, în planurile de atac ale Rusiei. În discursul său de zece minute, Medvedev a criticat aspru planurile americane, care ar ameninţa Rusia.

"Programul european defensiv anti-rachetă este în desfăşurare şi construirea sa se face, în mod regretabil, cu rapiditate în Polonia, Turcia, România şi Spania. Ne trezim în faţa unui fapt împlinit", a adăugat Medvedev.

Bazele militare din Kaliningrad vor fi echipate cu armament capabil să distrugă scutul american, inclusiv cel de la Deveselu. Ruşii ar putea instala inclusiv rachete ruseşti, cu rază scurtă de acţiune, capabile să poarte şi încărcătură nucleară. În ton cu liderul de la Kremlin, şi ambasadorul Rusiei la NATO s-a arătat iritat de prezenţa americană în Europa, inclusiv în România.

"Nu ne putem permite să fie în joc siguranţa cetăţenilor noştri", a declarat Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO,.

"Fiecare putere îşi face jocul ei. Şi atât. Mă refer la puterile politico-militare. E normal să joace tare, să vadă cine câştigă", este de părere primarul din Deveselu, Gheorghe Beciu.

În discursul de miercuri, Medvedev şi-a continuat ameninţările, ca-n vremurile Războiului Rece. A transmis americanilor că, dacă nu se aşează la masa negocierilor, Rusia s-ar putea retrage din tratatul Start 3, de reducere a armelor nucleare.

×
Subiecte în articol: Deveselu rachete Rusia amenintare România
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close