Antena 3 CNN Externe România, campioana UE la corupţie. Depăşim de aproape patru ori media europeană

România, campioana UE la corupţie. Depăşim de aproape patru ori media europeană

România, campioana UE la corupţie. Depăşim de aproape patru ori media europeană
Sursa foto: Foto: financialriskmanager.blogspot.ro
de M.Z.    |    25 Sep 2012   •   08:58

Corupţia din România depăşeşte de aproape patru ori media europeană, potrivit unui index de calcul european, citat de AFP.

Conform documentului, România atinge 31 de puncte, în timp de media europeană se situează la opt puncte. Alte state cu un index ridicat Lituania (27), Slovacia (27) şi Bulgaria (25).

Centrul pentru studiul democraţiei (CSD) de la Sofia a reclamat luni că, în Bulgaria, corupţia devine "o problemă endemică".

"Din cauza nepedepsirii corupţiei la nivelurile înalte ale puterii (...), Bulgaria este una dintre puţinele ţări, dacă nu singura din Europa, fără corupţie politică dovedită" de tribunale, arată CSD în acest studiu finanţat de fundaţia germană Friedrich Ebert.

Centrul de studiu al democraţiei evaluează corupţia pe baza anchetelor privind participarea cetăţenilor la acte de corupţie şi presiunea pe care aceştia o resimt să dea mită.

Corupţia în administraţie a crescut în 2011 comparativ cu anul precedent, un individ din patru acordând bani sau un cadou pentru a obţine un serviciu administrativ, conform raportului.

România, ca şi Bulgaria, este supusă unui mecanism de supraveghere de către Comisia Europeană care critică cu regularitate ineficienţa justiţiei în faţa corupţiei.




×
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close