Antena 3 CNN Externe România, ÎMPLICATĂ DIRECT în conflictul din Ucraina. Anunţul a fost făcut de Porosheko, după vizita lui Iohannis în ţara vecină

România, ÎMPLICATĂ DIRECT în conflictul din Ucraina. Anunţul a fost făcut de Porosheko, după vizita lui Iohannis în ţara vecină

România, ÎMPLICATĂ DIRECT în conflictul din Ucraina. Anunţul a fost făcut de Porosheko, după vizita lui Iohannis în ţara vecină
de O.P.    |    18 Mar 2015   •   06:27

Soldaţii răniţi pe frontul ucrainean vor putea fi aduşi şi îngrijiţi în România. Anunţul a fost făcut de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. În urma vizitei efectuate de Klaus Iohannis în ţara vecină, preşedintele României l-a asigurat pe Poroşenko de tot sprijinul necesar pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina.

O delegaţie a României va merge în curând în Ucraina pentru a prelua militarii răniţi, în urma unui acord între cele două ţări, a anunţat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat că România va fi în continuare un partener pentru Ucraina.

Întrebat dacă Ucraina a cerut sprijin militar, din partea României, Petro Poroşenko a declarat  că Ucraina are contracte de furnizare de arme defensive cu 11 state europene, însă a evitat să precizeze un nume de ţară.

Cei doi preşedinţi au discutat şi despre acordul de mic trafic intre cele doua tari, pe modelul acordului dintre Romania si Republica Moldova. Acesta presupune ca locuitorii din cele doua state care stau la 50 de kilometri de granita, sa poata circula in Romania si Ucraina fara viza.

Într-un interviu acordat Euronews, premierul Victor Ponta a anunţat că ţara noastră vrea să-şi consolideze forţele armate.

La începutul acestui an, Comisia Europeană a respins solicitarea ţării noastre de a suplimenta bugetul Apărării cu 0,3 la sută din PIB. Tot atunci, România a solicitat Ecofin să revizuiască calendarul obiectivului bugetar pe termen mediu, prin care Comisia Europeană încearcă să se asigure că deficitele publice nu vor depăşi pragul de trei procente din produsul intern brut.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close