Antena 3 CNN Externe România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu... hoţi de buzunare. Iată tactica lor de furt

România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu... hoţi de buzunare. Iată tactica lor de furt

România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu... hoţi de buzunare. Iată tactica lor de furt
Sursa foto: Foto: Youtube
de S.T.    |    19 Iul 2012   •   18:31

Scotland Yard se află în alertă după ce a primit informaţii potrivit cărora mai multe grupuri din America de Sud şi Europa de Est, inclusiv din România, plănuiesc să jefuiască turiştii în perioada Jocurilor Olimpice, relatează BBC News Online.

Un reporter al BBC a reuşit să convingă o bandă de hoţi de buzunare să îi explice cum acţionează şi a realizat un reportaj pe această temă.

Johnny, Mario şi Danny sunt trei tineri care fac parte dintr-o reţea de 50 de români care acţionează de obicei în Barcelona, iar acum pândesc "prada" de la Londra.

Aceştia caută informaţii pe internet şi studiază atent imaginile din marile centre comerciale aflate în apropierea Satului Olimpic, documentându-se pentru a-şi organiza metodele de furt.

Pentru a le înţelege tactica lor, reporterul BBC se pune la dispoziţia lor, dar nu-şi dă seamă când îi dispare portofelul.

"Este în sângele meu, asta e tot ce ştiu să fac. Noi asta facem şi o facem bine", declară Danny, care este hoţ de buzunare de la vârsta de şapte ani, înapoindu-i reporterului portofelul.

"Aparatele foto, laptopurile şi telefoanele sunt trimise în România pentru ca să fie vândute pe piaţa neagră şi putem să facem cam 5.000 de euro într-o săptămână, dacă turiştii îşi lasă bagajele numai o secundă, doar o secundă!", afirma unul dintre hoţi.

"Suntem prea rapizi", explică Johnny.

Iată în videoclipul de mai jos o schemă de furt numită "Ronaldinho", după numele fotbalistului care dansează după ce marchează.


×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close