Antena 3 CNN Externe România, pe locul doi la infracţiunile comise în Marea Britanie

România, pe locul doi la infracţiunile comise în Marea Britanie

România, pe locul doi la infracţiunile comise în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Apr 2011   •   14:51

România este din nou în top. De data aceasta însă, nici la medaliile obţinute la Campionatul European de Gimnastică, nici la Salonul de Invenţii de la Geneva, ci la infracţiuni. Ţara noastră se află pe locul doi într-un clasament al numărului de astfel de abateri comise de imigranţi în Marea Britanie, transmite Daily Telegraph.

Cifrele oficiale arată că, în cursul anului 2010, polonezii au comis cele mai multe infracţiuni, respectiv 6.777, fiind urmaţi de români, cu 4.343 astfel de fapte. Pe locul următor de află lituanienii, cu 4.170 de acţiuni comise împotriva legii.

Potrivit statisticilor date de autorităţi, infracţiunile comise de străini în Marea Britanie practic s-au dublat în ultimii doi ani. Peste 54.000 de cetăţeni europeni au fost condamnaţi în ultimii doi ani, inclusiv pentru crime, mai arată sursa amintită.

Imigranţii provenind din state membre ale Uniunii Europene comit aproximativ 500 de infracţiuni săptămânal în Marea Britanie, dar expulzarea lor este îngreunată de faptul că sunt cetăţeni europeni.

După polonezi, români şi lituanieni, pe locurile următoare la comiterea de infracţiuni se află irlandezii, portughezii şi francezi. După ei, la o distanţă destul de mare, urmează cehii, italienii, olandezii, slovacii şi nemţii.

Pe ultimele locuri sunt slovenii, belgienii şi luxemburghezii.

×
Subiecte în articol: infractiuni romani Marea Britanie polonezi
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close