Antena 3 CNN Externe România, printre primele cinci destinaţii evitate de turiştii britanici în această vară

România, printre primele cinci destinaţii evitate de turiştii britanici în această vară

România, printre primele cinci destinaţii evitate de turiştii britanici în această vară
Sursa foto: Foto: Video News
02 Aug 2010   •   10:54

România se numără printre primele cinci destinaţii pe care turiştii din Marea Britanie le evită în această vară, se arată într-un studiu publicat de cotidianul The Guardian în ediţia electronică. Acelaşi studiu relevă faptul că o treime dintre britanici îşi vor petrece concediul din acest an în ţară.

Cea mai evitată destinaţie din afara ţării pentru turiştii britanici este Grecia. O persoană din 10 (13%) preferă să nu meargă acolo din cauza instabilităţii financiare. Pe locul doi în topul destinaţiilor "de evitat" se numără Islanda, cu 9%. Aceasta este urmată de Turcia şi Rusia, ambele cu 7%.

România se află pe locul cinci în topul destinaţiilor în care turiştii britanici nu vor să meargă, 5% dintre cei chestionaţi alegând să evite ţara noastră.

Sondajul online din care au rezultat aceste date a fost realizat de asociaţia britanică CSMA Club, în perioada 2-6 iulie, pe un eşantion de 3.006 britanici. Acelaşi sondaj scoate la iveală faptul că unu din patru britanici petrec anul acesta mai multe zile de concediu acasă faţă de 2009 şi că o treime dintre britanici vor rămâne în ţară.

Circa 25 la sută dintre cei chestionaţi au precizat că la baza deciziei de a-şi petrece concediul în ţară se află motive financiare. Acestea sunt urmate de temerile provocate de grevele angajaţilor în transportul aerian (7%) şi riscul repetării problemelor create de norul de cenuşă (6%).

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: România Marea Britanie
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close