Antena 3 Externe Românii din Belfast se întorc acasă. Autorităţile irlandeze plătesc cheltuielile de transport

Românii din Belfast se întorc acasă. Autorităţile irlandeze plătesc cheltuielile de transport

24 Iun 2009   •   12:28
Românii din Belfast se întorc acasă. Autorităţile irlandeze plătesc cheltuielile de transport
Sursa foto: romani

Terorizaţi de atacurile grupărilor rasiste, 100 de români şi-au exprimat dorinţa de a părăsi Irlanda. Cele 100 de persoane au decis să se întoarcă în România, a anunţat Margaret Ritchie, ministrul irlandez al dezvoltării sociale, citat de BBC News.

Ritchie a precizat că 25 de români au plecat deja spre casă, în timp ce alte 75 de persoane le vor urma exemplul. Numai 14 dintre românii vizaţi de atacuri au decis să rămână în Belfast. Chletuielile cu transportul vor fi suportate de autorităţile irlandeze.

Între timp, un al treilea atacator a fost prins de autorităţile din Belfast. Tânărul reţinut de autorităţi are 21 de ani.

În plus, biserica în care au fost adăpostite 20 de familii de români atacate a fost vandalizată, în noapte de luni spre marţi. Pastorul Malcolm Morgan a povestit că a găsit geamurile biserici sparte.

Circa 100 de români de origine romă au fost adăpostiţi, săptămâna trecută, în această biserică, după ce casele lor au fost vandalizate.

În urmă cu aproximativ o săptămână, locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste.

Antena3.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close