Antena 3 CNN Externe Românii din închisorile italiene ar putea fi trimişi acasă, de teamă să nu fie recrutaţi de al-Qaida

Românii din închisorile italiene ar putea fi trimişi acasă, de teamă să nu fie recrutaţi de al-Qaida

Românii din închisorile italiene ar putea fi trimişi acasă, de teamă să nu fie recrutaţi de al-Qaida
Sursa foto: il tempo
16 Noi 2009   •   20:43

Deţinuţii străini din închisorile italiene sunt recrutaţi de gruparea teroristă al-Qaida. De aceea, autorităţile italiene propun ca românii să ispăşească pedepsele cu închisoarea în ţara lor de origine, informează publicaţia IL Tempo.

?Fundamentalismul islamic s-ar putea răspândi în închisori. În trecut, mulţi puşcăriaşi au devenit membri al-Qaida?, a declarat liderul Sindicatului autonom al poliţiei penitenciare (SAPPE), Donato Capece.

Potrivit acestuia, în penitenciarele din Italia, mai mult de 80 % dintre deţinuţi sunt străini. ?Din cauza lipsei de spaţiu, deţinuţii de drept comun stau împreună cu cei condamnaţi pentru terorism?, explică oficialul italian.

Deţinuţii străini, inclusiv cei români, sunt cei mai expuşi riscului de a se converti la islam în penitenciare, a adăugat Donato Capece. ?Dorim ca Guvernul italian să înceapă negocierile cu statele din care provin deţinuţii, astfel încât aceştia să-şi ispăşească pedeapsa în ţara lor de origine?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaida romani inchisoare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close