Antena 3 CNN Externe Rușii s-au șicanat cu americanii în Marea Adriatică | Două cruciștătoare, un portavion și mai multe distrugătoare s-au înfruntat în sudul Italiei

Rușii s-au șicanat cu americanii în Marea Adriatică | Două cruciștătoare, un portavion și mai multe distrugătoare s-au înfruntat în sudul Italiei

Publicația italiană La Republica relatează că mai multe nave rusești au încercat să blocheze intrarea în Marea Adriatică, poziționându-se în largul coastelor din regiunile Apulia și Abruzzo.

Rușii s-au șicanat cu americanii în Marea Adriatică | Două cruciștătoare, un portavion și mai multe distrugătoare s-au înfruntat în sudul Italiei
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    15 Aug 2022   •   14:05

Scopul aparent al manevrei ar fi blocarea portavionului american Harry S. Truman, care efectuează manevre în Marea Adriatică

Potrivit presei italiene, distrugătorul rus Amiral Tribuț a depășit canalul Otranto și s-a poziționat în dreptul coastelor regiunii Abruzzo.

Crucișătorul rus Variag a ocupat, la rândul său, o poziție menită să blocheze intrarea în Marea Adriatică iar în zonă a fost semnalat, de asemena, un vas-spion al rușilor, cu rolul de a intercepta comunicațiile.

Manevrele rușilor au atras replica NATO. Crucișătorul american Forrest Sherman a fost trimis la mai puțin de 100 de kilometri de crucișătorul rus, în contextul în care, la sud, se afla portavionul american Truman.

De asemenea, în zonă operau mai multe distrugătoare americane.

Forrest Sherman și Variag au ocupat poziții de o parte și de alta a localității Santa Maria di Leuca, din sudul Italiei.

Presa italiană semnalează, în acest context, un document al Kremlinului, care subliniază importanța traseelor din Marea Mediterană pentru Rusia.

Foto: crucișătorul rus Variag

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close