Antena 3 CNN Externe Rușii, filmați în timp ce făceau drifturi cu tancul în Mariupol

Rușii, filmați în timp ce făceau drifturi cu tancul în Mariupol

Drifturi cu tancul în centrul orașului Mariupol. Rușii au fost filmați în timp ce făceau drifturi cu un vehicul blindat în orașul distrus de bombardamente.

Rușii, filmați în timp ce făceau drifturi cu tancul în Mariupol
de Laura Dinu    |    21 Apr 2022   •   07:27

În imagini se vede cum tancul derapează pe stradă și trece peste un gard.

Tancul ajunge apoi pe iarbă și lovește mai mulți copaci.

Prizonieri ucraineni, umiliți de armata rusă. Ce au fost forțați să facă

Apar imagini tulburătoare cu prizonierii de război ucraineni capturați în timpul bătăliilor din zona Mariupol.

Sub amenințarea mitralierelor, sute de soldați prinși de forțele ruse sunt obligați să defileze cu mâinile sus, dar și să stea în genunchi.

Dezastrul lăsat în urmă de ruși: Morgile din zona Kievului sunt pline cu cadavrele ucrainenilor

Morgile din zona Kievului sunt pline cu cadavrele victimelor făcute de armata rusă în perioada de ocupație. În acest timp, rudele celor ucişi încearcă să găsească locurile în care cei dragi au fost înmormântați la întâmplare de ruși.

Trupurile fără viață sunt ținute în frigidere mobile cu capacitate mare.

„Vin foarte multe cadavre, în fiecare dimineață”, a declarat pentru CNN Andrii Bilyako, profesor de medicină legală care se ocupă acum voluntar de autopsia cadavrelor. „Cred că aproape 30% sunt cu adevărat crime.”, a precizat acesta, ceea ce înseamnă că 30% dintre persoanele aflate în saci au răni prin împușcare la cap.

Cadavrele sunt cărate din vehicule către depozitare la autopsie, și ulterior către pregătirile de înmormântare.

Unii oameni au fost împușcați și îngropați la repezeală. Rusia a lăsat atât de multă moarte în urmă, în zonele de lângă Kiev, încât unii oameni trebuie să îşi aştepte rândul ca să poată să jelească.

Forțele ruse care s-au retras din regiunea Kiev au lăsat în urmă cadavrele a peste 900 de civili ucraineni, au transmis autoritățile locale.

Marea majoritate a victimelor din jurul capitalei au fost „pur și simplu executate” prin focuri de armă, a spus poliția.

Andriy Nebytov, șeful forței regionale de poliție a capitalei, a estimat că 95% dintre cadavrele blocate în regiune au fost împușcate, iar cetățenii care au exprimat opinii pro-ucrainene puternice au fost vânați și uciși.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Protest spontan la Guvern. Zeci de angajaţi cer salarii mai mari
x close