Antena 3 CNN Externe Rușii lovesc orașele din Ucraina cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune

Rușii lovesc orașele din Ucraina cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune

Forțele ruse intensifică atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Mariupol, Kiev, Harkov, Cernihiv și alte orașe din Ucraina, a declarat astăzi la Pentagon un înalt oficial al Departamentului Apărării.

Rușii lovesc orașele din Ucraina cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune
Sursa foto: Agerpres/EPA
de Alexandra Ionescu    |    15 Mar 2022   •   08:34

De la începutul războiului, rușii au lansat peste 900 de rachete de diferite tipuri și dimensiuni, a spus oficialul.

„Ceea ce vedem pe teren este un efort militar continuu de a supune aceste orașe cu tot mai multă violență, folosind tot mai multe rachete cu rază lungă de acțiune, care lovesc locații din ce în ce mai diverse, ", a spus oficialul.

În ciuda bombardamentelor, marile orașe ucrainene continuă să fie apărate cu curaj, a spus oficialul, menționând Mikolaiv și orașul Brovary, care se află la mică distanță la est de Kiev.

În ultimele câteva zile, forțele ruse nu au făcut prea multe progrese, a spus oficialul. „Aproape toate progresele Rusiei rămân blocate”.

Ucrainenii au lovit efectiv vehiculele blindate, avioanele, mijloacele logistice și de susținere rusești, a spus oficialul.

De asemenea, în ciuda faptului că au mai multe avioane și au efectuat mai multe ieșiri, rușii nu au câștigat superioritatea aeriană, a spus oficialul, menționând utilizarea eficientă ucraineană a rachetelor sol-aer și a sistemelor de apărare aeriană portabile pentru oameni.

Forțele ucrainene au folosit cu pricepere și vehicule aeriene fără pilot pentru a se apăra. „Credem că au încă o majoritate semnificativă din inventarul lor disponibil”, a spus oficialul.

SUA și aliații au fost în contact cu înalți oficiali militari ucraineni pentru a evalua nevoile lor suplimentare de securitate, a spus oficialul.

Au fost efectuate livrări de asistență de securitate care au fost primite în weekend, ca parte a pachetului anterior de 350 de milioane de dolari pe care l-a aprobat președintele Joe Biden. De asemenea, în weekend, Biden a aprobat încă 200 de milioane de dolari în asistență de securitate. „Lucrăm rapid pentru a completa acea [comandă]”, a spus oficialul.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close