Antena 3 CNN Externe Rusia a ÎNVINS Ucraina. Ordinul dat aseară de la Kiev soldaţilor ucraineni: "Părăsiţi oraşul"

Rusia a ÎNVINS Ucraina. Ordinul dat aseară de la Kiev soldaţilor ucraineni: "Părăsiţi oraşul"

Rusia a ÎNVINS Ucraina. Ordinul dat aseară de la Kiev soldaţilor ucraineni: "Părăsiţi oraşul"
de O.P.    |    19 Feb 2015   •   06:24

Oraşul strategic Debalţeve a căzut în mâinile rebelilor proruşi.  Preşedintele Ucrainei a dat ordin soldaţilor Kievului să părăsească oraşul, după câteva zile de lupte intense, soldate cu 22 de morţi de partea armatei ucrainene.

În cea de-a patra zi a armistiţiului, militarii ucraineni au continuat schimbul de focuri cu separatiştii pro-ruşi, în oraşul strategic Debalţeve.

Doar în ultimele zile, aici au murit 22 de soldaţi ucraineni, iar alţi aproape 170 au fost răniţi. La momentul declanşării asaltului, în localitate erau trei mii de militari ai Kievului, conform separatiştilor. Doar 2.500 au reuşit să scape din încercuire. Fericiţi că au scăpat teferi din Debalţeve, soldaţii s-au îmbrăţişat la revederea camarazilor lor.

Câteva zeci de soldaţi ucraineni au fost filmaţi în timp ce se predau rebelilor. O televiziune din Rusia a difuzat imagini cu o coloană de militari ai Kievului, capturaţi de separatiştii proruşi. De restul colegilor lor nu se mai ştie nimic. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a zburat în zona de conflict, pentru a le mulţumi personal soldaţilor pentru devotament.

Pentru localnicii din Debalţeve, speranţa că atacurile vor înceta în curând pare că s-a năruit.

Liderul de la Kiev a cerut, din nou, ajutorul occidentului pentru a instala pacea în estul Ucrainei. Poroşenko a solicitat mobilizarea unui contingent de menţinere a păcii sub mandat ONU în zona de conflict, pentru a ajuta la implementarea acordului semnat la Minsk săptămâna trecută.


×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close