Antena 3 CNN Externe Rusia ameninţă! Ar putea ataca România din cauza scutului de la Deveselu!

Rusia ameninţă! Ar putea ataca România din cauza scutului de la Deveselu!

Rusia ameninţă! Ar putea ataca România din cauza scutului de la Deveselu!
Sursa foto: Foto: epochtimes-romania.com
de O.P.    |    24 Noi 2011   •   06:07

Rusia şi-ar putea îndrepta rachetele spre România, din cauza scutului de la Deveselu! Supărat că americanii îşi instalează scutul anti-rachetă în diferite ţări europene, preşedintele Dmitri Medvedev a declarat că-şi va dota armata cu armele necesare pentru a-l distruge. El a avertizat că ameninţările ar putea deveni realitate, dacă americanii nu se aşează la masa negocierilor.

În discursul său, Medvedev a criticat sever proiectul scutului american anti-rachetă: "Federaţia Rusă va desfăşura un sistem modern de arme ofensive în vestul şi sudul ţării, capabil să distrugă orice componentă a sistemului defensiv american în Europa".

Aşa că, din cauza bazei americane de la Deveselu şi a scutului antirachetă, şi România ar putea deveni o ţintă pentru rachetele Rusiei.

"Programul european defensiv anti-rachetă este în desfăşurare şi construirea sa se face, în mod regretabil, cu rapiditate în Polonia, Turcia, România şi Spania. Ne trezim în faţa unui fapt împlinit", a continuat preşedintele Rusiei.

Bazele militare din Kaliningrad vor fi echipate cu armament capabil să distrugă scutul american, inclusiv cel de la Deveselu. Analiştii de la Moscova cred, totuşi, că declaraţiile lui Medvedev sunt mai mult de uz intern, înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare.

Diplomaţii americani tratează, şi ei, cu moderaţie ameninţările ruseşti, chiar dacă ziariştii de la Washington sunt mai alarmaţi.

Casa Albă a precizat că nu va modifica proiectul scutului anti-rachetă şi a subliniat din nou că el nu este îndreptat împotriva Rusiei.




×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close