Antena 3 CNN Externe Rusia amenință că va ataca convoaiele cu ajutor militar străin din Ucraina | Secretarul general al NATO a spus că asta va declanșa Art. 5

Rusia amenință că va ataca convoaiele cu ajutor militar străin din Ucraina | Secretarul general al NATO a spus că asta va declanșa Art. 5

Rusia amenință că va ataca convoaiele de ajutor militar străin din Ucraina, potrivit mass-mediei ucrainene.

Rusia amenință că va ataca convoaiele cu ajutor militar străin din Ucraina | Secretarul general al NATO a spus că asta va declanșa Art. 5
Sursa foto: Mediafax
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   12:49

Deputatul rus Serghei Ryabkov a declarat că Moscova a avertizat SUA că convoaiele de arme străine vor fi „ținte legitime pentru forțele armate ruse”, după cum a menționat presa rusă RIA Novosti, citată de Kyiv Independent.

 "Rusia a avertizat Statele Unite despre consecințele transferului de arme către Ucraina. Convoaiele de arme străine, care sunt furnizate Ucrainei, vor fi ținte legitime pentru Forțele Armate Ruse."

El a mai adăugat că listele de sancțiuni personale împotriva Statelor Unite și Occidentului sunt gata și vor fi făcute publice în curând.

În plus, Riabkov a spus că Rusia ar putea relua dialogul cu Statele Unite în materie de securitate, dacă Washingtonul este pregătit.

Totuși, el a menționat că „nu aș spune că propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate rămân pe deplin valabile, deoarece situația s-a schimbat”.

În urmă cu câteva zile, Secretarul general al NATO a avertizat că un atac rusesc asupra liniilor de aprovizionare ale națiunilor aliate care sprijină Ucraina cu arme și muniții ar fi o escaladare periculoasă a războiului care se desfășoară în Europa de Est.

„Aliații ajută Ucraina să își susțină dreptul la autoapărare, care este consacrat în Carta ONU”, a spus Stoltenberg după o întâlnire cu Trudeau, premierul spaniol Pedro Sanchez și prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš la baza Adazi.

"Rusia este agresorul, iar Ucraina se apără. Dacă există vreun atac împotriva vreunei țări NATO, a unui teritoriu NATO, atunci se va declanșa articolul 5".

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close