Antena 3 CNN Externe Rusia anunţă exporturi de armament de 27 miliarde dolari

Rusia anunţă exporturi de armament de 27 miliarde dolari

Rusia anunţă exporturi de armament de 27 miliarde dolari
Sursa foto: elicopter
03 Mar 2009   •   18:59

Monopolistul de export de armament al Rusiei, Rosoboronexport, are comenzi totale de 27 miliarde dolari, a anunţat şeful companiei de stat, Sergei Chemezov. El aprecia că aceste comenzi vor asigura companiile pentru 4-5 ani.
De asemenea, contractele vor avea un efect socio economic semnificativ, deoarece industria de apărare a Rusiei are circa 2,5-3 milioane de angajaţi, adică 20% din totalul din industrie.
Vicepremierul Sergei Ivanov declara anterior că exporturile de armament pe 2009 vor rămâne la nivelul celor de anul trecut- deşi una din direcţiile militare aprecia că acestea vor creşte de la opt la 8,5 miliarde dolari.
În plus, oficialul sublinia că actualele comenzi de stat pentru apărare nu vor suferi modificări în pofida crizei financiare. În acest an este de aşteptat ca statul să cheltuiască circa 37 miliarde de dolari pe achiziţii militare, din care 35% în primul trimestru.
Bugetul pentru înarmare al Rusiei pentru 2009-2011 a fost aprobat la 115 miliarde dolari.
Cu toate acestea, guvernul rus a anunţat luni că executivul de la Moscova va acorda 220 milioane de dolari ca asistenţă financiară companiilor din industria de apărare pentru a împiedica intrarea acestora în faliment.
Iar joi, ministerul rus de Finanţe anunţa că băncile vor acorda împrumuturi de 1,6 miliarde de dolari aceloraşi companii. Companiile incluse în program sunt producătorul de avioane MiG , Biroul de Design Khrunichev , şi producătorul aeronautic Gorbunov .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close