Antena 3 CNN Externe "Rusia ar putea plati o amenda de 100 MILIARDE dolari". Decizia va fi luată luni

"Rusia ar putea plati o amenda de 100 MILIARDE dolari". Decizia va fi luată luni

"Rusia ar putea plati o amenda de 100 MILIARDE dolari". Decizia va fi luată luni
de O.P.    |    24 Iul 2014   •   12:58

Decizia este asteptata luni. Un tribunal de arbitraj din Haga urmeaza sa puna punct final unei proceduri care opune Rusia si actionarii fostului grup petrolier IUKOS al lui Mihail Hodorkovski si care dureaza de aproape noua ani.

În dimineata zilei de luni, 28 iulie, actionarii fostului imperiu petrolier al oligarhului Mihail Hodorkovski vor afla daca justitia le va da dreptate si va obliga Rusia la plata unei amenzi istorice de peste 100 de miliarde de dolari (74 miliarde de euro). Hodorkovski, fondatorul grupului Iukos, a fost eliberat in decembrie anul trecut, dupa 10 ani petrecuti in spatele gratiilor. Devenit, la inceputul anilor 2000, cel mai bogat om din Rusia, el a fost arestat in 2003 si condamnat pentru frauda fiscala si spalare de bani la 9 ani, apoi la 12 ani de detentie in cadrul a doua procese denuntate drept "politice" de Amnesty International si de Occident, scrie incomemagazine.ro.

Miliardarul avusese insa curajul sa-l infrunte pe presedintele Vladimir Putin. Dosarul afacerii care s-ar putea incheia la 28 iulie nu are legatura directa cu Hodorkovski, aflat acum in Elvetia.

×
Subiecte în articol: Rusia scandal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close