Antena 3 Externe Rusia ar putea rezolva conflictul transnistrean, susţine un oficial din Republica Moldova

Rusia ar putea rezolva conflictul transnistrean, susţine un oficial din Republica Moldova

23 Sep 2009   •   18:43
Rusia ar putea rezolva conflictul transnistrean, susţine un oficial din Republica Moldova
Sursa foto: Ion StavilaRusia deţine "cheia soluţionării" conflictului transnistrean care pune în pericol securitatea Republicii Moldova, a declarat adjunctul ministrului Reintegrării, Ioan Stăvilă citat de info-prim.md.


Problema transnistreană ameninţă securitatea Republicii Moldova în aceeaşi măsură ca şi problema asigurării cu energie", a menţionat Stăvilă. "Pentru democratizare şi implementarea politicii de reformare este necesară eliminarea acestui obstacol", a declarat oficialul.

Conflictul este tergiversat pe de o parte de regimul separatist de la Tiraspol, dar şi de reticenţa autorităţilor ruse care nu au manifestat o voinţă politică pentru soluţionarea acestor divergenţe, a adăugat Stăvilă.

Oficialul moldovean susţine că Republica Moldova nu este vinovată de eşecul suferit în reglementarea conflictulu. El a dat vina pe evoluţia conjuncturii politice internaţionale, pe politica Federaţiei Ruse şi pe situaţia politică din Republica Moldova.

"Nu am reuşit să obţinem un progres în retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, dar nu din insuficienţa de abordare a problemei de către autorităţile moldoveneşti în cadrul organismelor internaţionale?, a mai spus oficialul.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close