Antena 3 CNN Externe Rusia are un nou aliat. "Este o mişcare corectă"

Rusia are un nou aliat. "Este o mişcare corectă"

Rusia are un nou aliat. "Este o mişcare corectă"
de O.P.    |    24 Mar 2015   •   08:34

Un nou partid politic prorus, Zmiana (Schimbare), a apărut pe scena politică poloneză şi speră să obţină 12 la sută din voturi la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Liderul Zmiana, Mateusz Piskorski, neagă că există o agresiune rusă împotriva Ucrainei, susţine separatiştii proruşi, spune că referendumul de secesiune a Crimeei (considerat ilegal de UE şi ONU) este corect şi critică politicile "confruntative" şi "antiruse" ale Guvernului polonez.

"Sprijinul Rusiei pentru separatiştii ucraineni este o reacţie naturală la o situaţie în care compatrioţii lor sunt ameninţaţi de naţionalişti ucraineni", a declarat el pentru EUObserver.

Într-o ţară în care Guvernul condamnă puternic politicile lui Putin şi forţează o linie puternică a UE împotriva Rusiei, apariţia unui astfel de partid ar putea fi o surpriză, dar ea nu este, afirmă experţii. "Societatea poloneză nu este monolitică atunci când este vorba despre susţinerea politicii externe a Guvernului faţă de Ucraina", a declarat analistul politic Rafal Chwedoruk. "Atitudinea faţă de Rusia variază, de asemenea", a adăugat el.

În opinia unora, apariţia partidului este în mod clar un semn că propaganda lui Putin îşi face drum către peisajul politic şi media polonez. Recenta apariţie a postului de radio şi site-ului de ştiri Sputnik, care admit că răspândesc "punctul de vedere al Rusiei" şi site-uri de Internet precum Vilnus şi Republica Poporului din Liov, care le cere polonezilor să ia înapoi teritoriile "lor" din Lituania şi Ucraina, sunt exemple în sprijinul acestei teorii.


×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close