Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează că Europa ”va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul dă rachete Ucrainei

Rusia avertizează că Europa ”va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul dă rachete Ucrainei

Rusia a avertizat că Europa ”va dispărea” într-o apocalipsă nucleară, cea mai recentă amenințare a Kremlinului pentru aprovizionarea Ucrainei cu rachete.

Rusia avertizează că Europa ”va dispărea” într-o apocalipsă nucleară dacă Occidentul dă rachete Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    14 Iun 2022   •   17:30

Viacheslav Volodin, șeful Dumei de Stat, a atacat după ce fostul ministru de externe al Poloniei Radoslaw Sikorski a spus că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme la Kievul asediat.

Sikorski a susținut că Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind asigurările de securitate din 1994, care justifică livrarea occidentală de arme nucleare.

El a spus canalului ucrainean Espreso TV că proviziile vor „oferi Ucrainei posibilitatea de a-și apăra independența”.

Ucraina a fost de acord să renunțe la toate armele nucleare rămase de la căderea Uniunii Sovietice și a aderat la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare.

Volodin a criticat remarcile, scriind pe Telegram, potrivit The Sun: „Cu astfel de deputați, europenii vor avea probleme mult mai grave decât cele cu care s-au confruntat deja astăzi (refugiați, inflație record, criză energetică).

„Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei.

„Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să mai existe, la fel ca și Europa.

Sikorski și altele asemenea sunt motivul pentru care Ucraina nu trebuie doar eliberată de ideologia nazistă, ci și demilitarizată, asigurând statutul țării fără arme nucleare”.

Ucraina a făcut apel pentru mai multe arme, dar Occidentul a fost reticent pe fondul avertismentelor rusești și al războiului de uzură din Donbas.

Țara are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, a declarat luni consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak.

Moscova a emis cel mai recent dintre mai multe rapoarte, spunând că a distrus arme și echipamente americane și europene.

Ministerul rus al apărării a declarat că rachete aeriene de înaltă precizie au lovit în apropierea gării din Udachne, la nord-vest de Doneţk, lovind echipamentele care fuseseră livrate forţelor ucrainene.

Ministerul de Interne al Ucrainei, pe Telegram, a declarat că Udachne a fost lovit în noaptea de duminică spre luni, fără a menționa dacă au fost vizate arme.

Moscova a criticat Statele Unite și alte națiuni pentru că au trimis arme Ucrainei și a amenințat că va atinge noi ținte dacă Occidentul va furniza rachete cu rază lungă de acțiune, potrivit The Daily Mail.

Cea mai recentă amenințare din partea lui Volodin vine după ce unul dintre aliații cheie ai lui Vladimir Putin a avertizat că „Călăreții Apocalipsei sunt pe drum”.

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a avertizat că Moscova va ataca orașele occidentale dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA.

Insiderul Kremlinului, în vârstă de 56 de ani, este în prezent șef adjunct al Consiliului de Securitate Națională al Rusiei și a acționat ca președinte între 2008 și 2012, în timp ce Putin a avut un mandat limitat, deși a rămas sub influența sa.

El a scris săptămâna trecută: „Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt degenerați.

Ei vor moartea pentru Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a le face să dispară.

„Ei” la care se referă Medvedev înseamnă Ucraina și aliații săi.

Cu câteva zile mai devreme, el a spus că Moscova va intensifica războiul împotriva Occidentului dacă rachetele furnizate de SUA sunt folosite împotriva forțelor ruse, spunând: „Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close