Antena 3 CNN Externe Rusia cere măsuri urgente pentru a se pune capăt vărsării de sânge din estul Ucrainei

Rusia cere măsuri urgente pentru a se pune capăt vărsării de sânge din estul Ucrainei

Rusia cere măsuri urgente pentru a se pune capăt vărsării de sânge din estul Ucrainei
de S.T.    |    28 Mai 2014   •   21:21

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut miercuri "măsuri urgente" pentru a se pune capăt "vărsării de sânge" din estul Ucrainei, teatrul unor lupte sângeroase în ultimele două zile în bastionul separatist Doneţk, informează AFP.

"Nu poate exista nici o justificare pentru continuarea operaţiunii punitive a autorităţilor de la Kiev în sud-estul" Ucrainei, a afirmat Serghei Lavrov, în timpul unei conversaţii telefonice cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

"Este necesar să se ia măsuri urgente pentru a se opri vărsarea de sânge şi pentru lansarea unui dialog cuprinzător în Ucraina", a adăugat el, în momentul în care premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk se află în Germania.

Tot miercuri, şeful diplomaţiei ruse a acuzat Occidentul că împinge Ucraina într-un "război fratricid" şi a reiterat apelurile repetate ale Moscovei de a se pune capăt acţiunilor militare ale guvernului ucrainean împotriva separatiştilor proruşi, notează Reuters.

El a făcut aceste declaraţii în timpul unei recepţii la Ministerul de Externe rus unde a participat şi liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close