Antena 3 CNN Externe Kremlinul condamnă atentatul de la Kabul

Kremlinul condamnă atentatul de la Kabul

Kremlinul a condamnat atacurile teroriste din Afganistan și a declarat că situația continuă să fie un motiv de „îngrijorare gravă” pentru Rusia.

Kremlinul condamnă atentatul de la Kabul
Sursa foto: Twitter/MarioRebeliant
de Alexandra Ionescu    |    28 Aug 2021   •   17:29

”Rusia condamnă cu cea mai mare fermitate atacurile sinucigașe revendicate de ISIS-K”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, 

În atacurile de lângă aeroportul din Kabul de joi au murit cel puțin 170 de oameni, printre care 13 soldați americani.

”Desigur, este o veste foarte tristă că există atât de mulți morți.

"Din păcate, previziunile pesimiste conform căror grupări teroriste, şi în special ISIS, vor profita cu siguranţă de haosul din Afganistan se confirmă", a afirmat Peskov în faţa presei, într-o videoconferinţă.

Spre deosebire de alte state, Rusia a fost destul de optimistă în ceea ce privește noul guvern de la Kabul, și nu și-a chemat acasă ambasadorii din Afganistan.

Cu toate astea, miercuri, după ce situația a început să se înrăutățească, Moscova a început evacuările propriilor cetățeni, și pe cei ale statelor ex-sovietice, potrivit The Moscow Times.

Președintele Vladimir Putin a avertizat despre posibilitatea ca militanții să se folosească de situația incertă din Afganistan pentru a ajunge în țările vecine. 

Talibanii și Gruparea Stat Islamic sunt considerate grupări teroriste, și interzise în Rusia.

×
Subiecte în articol: Kabul Afganistan atacuri
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close