Antena 3 CNN Externe Rusia continuă livrarea de armament către Iran

Rusia continuă livrarea de armament către Iran

Rusia continuă livrarea de armament către Iran
Sursa foto: rachete rusesti
23 Oct 2009   •   17:20

Rusia a arătat că va continua cooperarea militară cu Iran pe fondul neliniştii Occidentului legată de controversatul contract al Moscovei de a vinde avansatul sistem de apărare anti-aeriană către Teheran.

"Federaţia Rusă implementează şi doreşte să implementeze în continuare cooperarea tehnico-militară cu Republica Islamică a Iranului în concordanţă cu legislaţia actuală şi obligaţiile internaţionale," arăta Serviciul federal rus pentru Cooperare Tehnică şi Militară.

Acesta a publicat un comunicat, un fapt rar în tradiţia rusă, după ce agenţia Interfax, citând o sursă guvernamentală rusă, a transmis că Iran nu a plătit încă rachetele S-300.
Sursa dezvăluia că nu a fost făcută o plată deoarece guvernul rus nu a aprobat încă vânzarea rachetelor S-300 către Iran.

"Nu putem oferi comentarii despre planuri concrete sau obligaţiile ce decurg din contractele existente deoarece ar însemna să devenim un partener neserior şi să oferim potenţialilor competitori o şansă să profite de situaţie," arăta serviciul militar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close