Antena 3 CNN Externe Rusia se pregătește de război nuclear. Ce se întâmplă la Kremlin

Rusia se pregătește de război nuclear. Ce se întâmplă la Kremlin

Rusia se pregătește de război nuclear. Ce se întâmplă la Kremlin
24 Oct 2016   •   18:38

Autoritățile ruse au efectuat mai multe exerciții de intervenție și protecție în caz de război nuclear, pe fondul unor tensiuni tot mai mari cu Washington, conform Wall Street Journal.

La Ministerul Energiei din Kremlin, Războiul Rece a revenit, comentează publicația.

Rusia a organizat recent cele mai ample exerciții de intervenție de la căderea URSS, cifrele oficiale indicând peste 40 de milioane de oameni antrenați în efort.

De altfel, presa rusă a publicat materiale video cu oameni echipați în costume speciale care verifică instalațiile de ventilație din buncărele antiatomice.

Aceste exerciții au fost organizate și în școli, unde elevii au purtat măști speciale de gaze și au folosit tehnici de ajutor.

Planurile de apărare civilă au fost modificate și adaptate, conform unui oficial rus.

“A fost făcut un inventar în subteranul Moscovei, pentru a ne permite să adăpostim 100% din populația orașului”, a explicat oficialul, conform agenției RIA Novosti, citată de Wall Street Journal.

În paralel, comentarii de la posturile ruse au lansat mai multe mesaje cu o retorică dură împotriva Statelor Unite. “Rusia s-a săturat de minciunile arogante ale Statelor Unite”, a anunțat Dmitry Kiselyov, după ce negocierile în privința Siriei au eșuat.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că sistemele de apărare ruse pot doborî orice avion american ar putea să ajungă în spațiul aerian rus.

Ulterior, după apariția informației că mai mulți oficiali ruși au fost îndemnați să își aducă familiile înapoi în țară, inclusiv copiii plecați la studii în Franța și Marea Britanie, temerile au crescut.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close